Πέμπτη 30 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΕ ΟΤΕ
Διαπιστευτήρια και γονυκλισίες στην εργοδοσία

Με ένα εξίσου απαράδεκτο σχέδιο ΣΣΕ, ελαφρώς διαφοροποιημένο από αυτό που έχουν ήδη απορρίψει οι εργαζόμενοι, πήγε στην εργοδοσία τη Δευτέρα η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ ΟΤΕ). Ενα σχέδιο που δεν έχει καμία σχέση με το αίτημα για μία ενιαία ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, με εξίσωση των δικαιωμάτων προς τα πάνω, για το οποίο οι εργαζόμενοι απέργησαν 19 μέρες.

Η εργοδοσία, ωστόσο, αξιοποιώντας τη στάση υποταγής της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΟΜΕ ΟΤΕ, απέρριψε το σχέδιο, ενώ η εν λόγω πλειοψηφία, με τη σειρά της, επιβεβαιώνοντας τον επιζήμιο ρόλο της σε βάρος των εργαζομένων, αποφάσισε να ζητήσει νέα συνάντηση με την εργοδοσία!

Η ΕΣΚ ΟΤΕ, απευθυνόμενη στους εργαζόμενους, καταγγέλλει την ηγεσία της ΟΜΕ, η οποία προσπαθεί να περάσει ένα σχέδιο που δεν θέλουν οι εργαζόμενοι και ταυτόχρονα αποφεύγει να κάνει Γενικές Συνελεύσεις που θα βοηθούσαν να αξιοποιηθεί η επιτυχία της πολυήμερης απεργίας, να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί ο αγώνας για τη διεκδίκηση μιας ενιαίας ΣΣΕ.

Τώρα που η εργοδοσία του ομίλου πέρασε στην αντεπίθεση, η ΕΣΚ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν με συλλογική δράση, έχοντας και την πρόσφατη πείρα από την πολυήμερη απεργία που επιβεβαίωσε ότι μόνο ο αγώνας των εργαζομένων με κριτήριο τις ανάγκες τους μπορεί να πιέσει την εργοδοσία.

Η ΕΣΚ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους δουλειάς με Γενικές Συνελεύσεις, όπως και όλες τις Τοπικές Διοικούσες, να πάρουν αποφάσεις όπως οι δεκάδες που έχουν ήδη ληφθεί μέχρι σήμερα και απαιτούν κλιμάκωση του αγώνα μέχρι να γίνει πράξη το διεκδικητικό τους πλαίσιο. Στην κατεύθυνση αυτή οι συνδικαλιστές της ΕΣΚ δίνουν τη μάχη για την ενημέρωση των εργαζομένων και να φτάσει το αγωνιστικό κάλεσμα σε κάθε χώρο δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ