Πέμπτη 30 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Συνέχεια κινητοποιήσεων

ΠΑΡΙΣΙ - ΜΑΣΣΑΛΙΑ.--

Νέες δυναμικές κινητοποιήσεις έγιναν και χτες στη Γαλλία, ενάντια στην αντιλαϊκή μεταρρύθμιση με την οποία η κυβέρνηση Μακρόν χτυπά τον δημόσιο χαρακτήρα γενικά της Ασφάλισης και ειδικά των συντάξεων, αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώνει τις συντάξεις κ.λπ.

Χτες έγινε νέα 24ωρη απεργία σε πολλούς κλάδους, με αποφάσεις δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων αλλά και τη στήριξη ορισμένων τριτοβάθμιων, ενώ συνεχίζονται και οι Γενικές Συνελεύσεις σε διάφορους χώρους, όπου μαζικά οι εργαζόμενοι οργανώνουν επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις, απεργιακές και άλλες. Χτες ξεκίνησε ένα ακόμα τριήμερο κινητοποιήσεων, διαφόρων μορφών.

Στους σιδηρόδρομους συνεχίζονται πολυήμερες απεργίες, με αποφάσεις μαζικών ΓΣ. Π.χ. στις Βερσαλλίες οι εργαζόμενοι συμπλήρωσαν προχτές έναν απεργιακό αγώνα 54 ημερών και συνεχίζουν.

Στη Μασσαλία, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε τριήμερη απεργία μέχρι και αύριο Παρασκευή, ενώ χτες έγινε δυναμική απεργιακή πορεία στο λιμάνι της πόλης, με πάνω από 45.000 διαδηλωτές. Θυμίζουμε ότι το Σάββατο 1η Φλεβάρη το ΕΚ οργανώνει συναυλία συμπαράστασης στους απεργούς, ενώ συνεχίζει και την προσπάθεια οργάνωσης της οικονομικής στήριξής τους.

Σε τριήμερη απεργία μέχρι αύριο καλεί και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία (FNIC - CGT), που σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά τη συνεχιζόμενη απαίτηση χιλιάδων εργαζομένων, «υποστηριζόμενη από ορισμένες συνδικαλιστικές οργανώσεις», και καταδικάζει τον υπονομευτικό ρόλο των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών δυνάμεων, που συμβάλλουν με διάφορους τρόπους στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ