Τρίτη 28 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Αγωνιστική κλιμάκωση με μπλόκα και πολύμορφες κινητοποιήσεις

Η κυβέρνηση επιστράτευσε για άλλη μια φορά τον αυταρχισμό απέναντι στα δίκαια αιτήματα

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρέταξε η κυβέρνηση απέναντι στους αγρότες της Καρδίτσας
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρέταξε η κυβέρνηση απέναντι στους αγρότες της Καρδίτσας
Με το στήσιμο μπλόκων και άλλες πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις κλιμακώνεται ο αγώνας των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων.

Με την πανελλαδικά συντονισμένη κινητοποίησή τους στέλνουν μήνυμα προς την κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου πως απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και ικανοποιώντας τις αξιώσεις κεφαλαίου, οι βιοπαλαιστές αγρότες αντιπαραθέτουν την κλιμάκωση του αγώνα τους, διεκδικώντας ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που προβάλλει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα.

Δεν πέρασε ο «τσαμπουκάς» της κυβέρνησης στη Θεσσαλία

Στην Καρδίτσα, τα δεκάδες τρακτέρ που είχαν συγκεντρωθεί τις προηγούμενες μέρες στις πλατείες των χωριών, ξεκίνησαν οργανωμένα για τον Ε65, έχοντας επίσης στο πλευρό τους εκπρόσωπους σωματείων και φορέων του νομού που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους.

Οπως και τον Δεκέμβρη, έτσι και χτες, η κυβέρνηση επέλεξε να χρησιμοποιήσει εναντίον τους την καταστολή. Πλησιάζοντας οι αγρότες με τα τρακτέρ στον κόμβο, βρέθηκαν μπροστά σε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 3 διμοιρίες ΜΑΤ και δεκάδες αστυνομικούς, γερανούς, οχήματα, οι οποίες απέκλεισαν όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στον κόμβο, με σαφή εντολή να μην επιτρέψουν ούτε τα τρακτέρ, αλλά ούτε και στους αγρότες να ανέβουν έστω πεζοί στο οδόστρωμα της Εθνικής Οδού.

Με ένα μαζικό κομβόι από τρακτέρ οι αγρότες του Τυρνάβου έστησαν χτες το μπλόκο τους

Eurokinissi

Με ένα μαζικό κομβόι από τρακτέρ οι αγρότες του Τυρνάβου έστησαν χτες το μπλόκο τους
Βεβαίως, ο «τσαμπουκάς» της κυβέρνησης δεν πέρασε, αντίθετα εξόργισε ακόμα περισσότερο τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν μπροστά στην κυβερνητική επιχείρηση τρομοκρατίας και να δώσουν τη μάχη όπως την είχαν σχεδιάσει και οργανώσει, κατάφεραν να ανέβουν οδικώς στον Ε65 μαζί με κάποια τρακτέρ και να τον αποκλείσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από εκεί κάλεσαν την κυβέρνηση να αποσύρει τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και να απαντήσει συγκεκριμένα στα αιτήματα που θέτουν και αφορούν την επιβίωσή τους.

Σε δηλώσεις του, ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Τα προβλήματά μας είναι πολύ πιο μεγάλα απ' όσες κλούβες ΜΑΤ και να φέρουν. Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματά μας. Ερημώνουν τα χωριά μας, δεν έχουμε πετρέλαιο για θέρμανση, κλείνουν τα μαγαζιά, δεν μπορούμε να σπουδάσουμε τα παιδιά μας. Ολα αυτά μας εξοργίζουν. Γι' αυτόν το λόγο οι συνάδελφοι αγρότες τις επόμενες μέρες να στηρίξουν το μπλόκο, να μην περιμένουν λύση από το σπίτι».

Με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης πάνω στον Ε65, οι αγρότες της Καρδίτσας αποφάσισαν να στήσουν το μπλόκο τους στον κόμβο του Δέλτα Παλαμά, παράπλευρα από τον Ε65 και να γίνονται καθημερινές συνελεύσεις, ενώ κάλεσαν τους αγρότες της περιοχής να ενισχύσουν με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα το μπλόκο τις επόμενες μέρες.

Στον Τύρναβο, με πρωτοβουλία των Αγροτικών Συλλόγων και του Συλλόγου Αμβυκούχων, ένα μαζικό, δυναμικό κομβόι με εκατοντάδες τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα κινήθηκε προς την έξοδο του Τυρνάβου, που ενώνεται με την Εθνική Οδό Λάρισας - Κοζάνης, προχωρώντας στο στήσιμο μπλόκου στο σημείο.

Επίσης, στον Πλατύκαμπο έχουν παραταχθεί τρακτέρ στο ύψος του Κόμβου.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης οργανώνει το στήσιμο μπλόκου στον κόμβο του Αερινού από σήμερα, καλώντας τους αγρότες της Μαγνησίας να το στηρίξουν.

Επίσης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Ανοιξη» καλεί τους αγρότες να βγάλουν σήμερα τα τρακτέρ στην πλατεία Μεγαλοχωρίου και στο Ζάρκο (παράπλευρη οδός).

Κάλεσμα από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας

Με ανακοίνωσή της, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας χαιρετίζει τους αγρότες που βγήκαν στο δρόμο, σημειώνοντας πως «έχει ιδιαίτερη σημασία πως οι αγρότες που συμμετέχουν στα μπλόκα αψήφησαν πολύμορφες πιέσεις από κυβερνητικούς και κομματικούς μηχανισμούς, καθώς και κάποιους "συνδικαλιστές" που παλεύουν για ικανοποίηση ατομικών συμφερόντων τους και είναι δέσμιοι στο υπουργείο. Δεν υπέκυψαν στο γενικότερο κλίμα απογοήτευσης, ηττοπάθειας και μοιρολατρίας που καλλιεργείται συστηματικά στην ελληνική κοινωνία με παράλληλη προβολή αυταπατών και ψεύτικων προσδοκιών από την κυβέρνηση.

Ολο το επιτελείο του υπουργείου παρέλασε από τη Θεσσαλία τις τελευταίες δυο βδομάδες, συκοφαντώντας τον αγώνα μας ως "κομματικά υποκινούμενο" και τάζοντας υποσχέσεις και δεσμεύσεις σε "πρόθυμους". Ο στόχος τους ήταν να μην εμφανιστεί ούτε ένα τρακτέρ στους δρόμους της Θεσσαλίας, δεν τα κατάφεραν!

Καλούμε τους συναδέλφους αγρότες να ενισχύσουν τα μπλόκα. Να ενώσουν την κοινή αγωνία τους και τον πόθο τους για μια καλύτερη ζωή, να πληρώνονται τον μόχθο και τον κόπο τους. Ο αγώνας μας είναι νόμιμος, ηθικός και δίκαιος και θα νικήσουμε!».

Πολύμορφη δραστηριότητα σε όλη τη χώρα

-- Στο Ανυφί Αργολίδας, μετά από κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Αγίας Τριάδας και στη συνέχεια, με κομβόι που σχηματίστηκε από τρακτέρ, έφτασαν στο Ανυφί, όπου και έστησαν μπλόκο.

-- Στην Αρτα, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων συγκεντρώνονται από χτες τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα κατά μήκος της Γέφυρας της Αρτας. Παράλληλα, η Ομοσπονδία καλεί στο συλλαλητήριο που θα ξεκινήσει σήμερα Τρίτη, στις 11 π.μ., με μηχανοκίνητη πορεία από τη Γέφυρα και κατάληξη την κεντρική πλατεία της πόλης.

-- Με απόφαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας και της Γενικής Συνέλευσης του Αγροτικού Συλλόγου Πελασγίας οργανώνεται το μπλόκο της Πελασγίας στον παράπλευρο δρόμο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης (στο ύψος του πρώην βενζινάδικου «Ταξιάρχης») με γεωργικά μηχανήματα από όλη την ανατολική Φθιώτιδα.

-- Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Κατερίνης «Δήμητρα» οργανώνει κινητοποίηση, αύριο Τετάρτη, στις 11 π.μ., έξω από την Αντιπεριφέρεια Πιερίας.

-- Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων και Αγροτικοί Σύλλογοι του νομού διοργανώνουν συλλαλητήριο αύριο Τετάρτη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

-- Ο Αγροτικός Σύλλογος δήμου Αμυνταίου καλεί τους αγρότες της περιοχής να συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους, αρχικά στις πλατείες των χωριών και έπειτα στον κόμβο του Αντιγόνου, με προοπτική να στηθεί μπλόκο.

-- Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας οργανώνει κινητοποίηση την Πέμπτη 30/1 έξω από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

-- Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας» καλεί σήμερα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Επίσης, καλεί στη συγκέντρωση που οργανώνει την Πέμπτη 30/1, στις 9 π.μ., έξω από τα δικαστήρια του Αιγίου, όπου είναι προγραμματισμένη η δίκη για την κινητοποίηση στα διόδια του Ελαιώνα το 2017.

-- Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο παλλεσβιακό παναγροτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 30/1, στις 11.30 π.μ., στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης, στην πλατεία ΙΚΑ.

-- Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων, αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής έχουν συγκεντρώσει τρακτέρ στον κόμβο στα Πραιτώρια, στήνοντας μπλόκο.

-- Σε αγωνιστικό «ραντεβού» στον κόμβο στις Μάντρες την Παρασκευή 31/1, στις 10 π.μ., καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής ο Αγροτικός Σύλλογος Πλατάνου Ν. Ρεθύμνης.

-- Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας διοργανώνει συγκέντρωση, αύριο Τετάρτη, στις 11 π.μ., στον κόμβο του Αγ. Γεωργίου στον Πύργο. Στην κινητοποίηση καλεί και ο Αγροτικός Σύλλογος Καρδαμά.

-- Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας καλεί σε συλλαλητήριο την Παρασκευή 31/1, έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο, στις 11 π.μ.

-- Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» καλεί την Πέμπτη 30/1, στις 11 π.μ., σε συγκέντρωση με τα τρακτέρ και τα αγροτικά στη διασταύρωση της Νάουσας.

Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Σημαντικός σταθμός στον αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών θα είναι το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια της έκθεσης «Agrotica», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Φλεβάρη, στις 12 μ., στην Εμπορική Πύλη επί της Εγνατίας.

Απόφαση για συμμετοχή έχουν πάρει Ομοσπονδίες και Αγροτικοί Σύλλογοι από όλη τη χώρα, οι οποίοι με συνελεύσεις, εξορμήσεις, συσκέψεις σε χωριά οργανώνουν τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Για την καλύτερη προετοιμασία της κινητοποίησης, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα, στις 11.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Επειτα θα συνεδριάσει και η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, για να συζητήσει την πορεία των κινητοποιήσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δίνουν τη μάχη στα μπλόκα της διεκδίκησης για την ίδια την επιβίωσή τους(2024-01-24 00:00:00.0)
Με συγκεντρώσεις και μπλόκα δίνουν μάχη με αιτήματα για την επιβίωσή τους(2020-01-24 00:00:00.0)
Εντείνουν την πολύμορφη δράση για τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης(2020-01-22 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τον αγώνα με μπλόκα σήμερα στη Θεσσαλία(2019-12-04 00:00:00.0)
Αύριο η συγκέντρωση αλληλεγγύης στο μπλόκο της Νίκαιας(2019-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ