Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Διεκδικούν καθηγητές και σχολεία

Δυναμικές κινητοποιήσεις χτες σε Πέραμα και Αμαλιάδα

Μπλόκο στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο ύψος του σχολείου τους «έστησαν» χτες το πρωί οι μαθητές από το 1ο και 2ο ΤΕΕ Περάματος. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την έλλειψη εκπαιδευτικών, που έχει ως αποτέλεσμα τέσσερις μήνες τώρα τα σχολειά τους να υπολειτουργούν. Μάλιστα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας οι μαθητές παρέδωσαν την περασμένη Τετάρτη σε κινητοποίηση που έκαναν στο υπουργείο Παιδείας, τα κλειδιά του τμήματος Υγείας και Πρόνοιας του σχολείου τους στον υφυπουργό Παιδείας Ν. Γκεσούλη, μιας και αυτό δε λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Ετσι, χτες το πρωί πραγματοποίησαν συμβολικό κλείσιμο του δρόμου μπροστά από το σχολείο τους, μοιράζοντας προκήρυξή τους στους οδηγούς, για να τους ενημερώσουν για τα προβλήματά τους. «Ηταν μια κινητοποίηση για να μάθει και ο κόσμος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε», μας είπε ο Αντώνης Αντωνίου, αντιπρόεδρος του 15μελούς του 1ου ΤΕΕ Περάματος για να συνεχίσει: «Εχουμε πάει στο υπουργείο Παιδείας τουλάχιστον τέσσερις φορές και διαμαρτυρηθήκαμε για τις ελλείψεις που έχουμε σε καθηγητές, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει τίποτε. Κάθε φορά μας διαβεβαιώνουν ότι οι καθηγητές έρχονται. Φαίνεται έχουν χαθεί στο δρόμο», σχολίασε.

Οι μαθητές ανανέωσαν το «ραντεβού» τους για την Δευτέρα 10 του Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί. Θα πορευτούν από το σχολείο τους ως τα Καραβάκια, όπου και θα κλείσουν το δρόμο.

Στην Αμαλιάδα

Σε δίωρη κατάληψη του δημαρχείου της Αμαλιάδας, προχώρησαν χτες το πρωί, μαθητές του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Αμαλιάδας, μαζί με γονείς και αντιπροσωπεία των καθηγητών, διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολείου.

«Αυτό το υπουργείο δεν είναι της Παιδείας είναι του Λαμπράκη και της ολιγαρχίας» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στην πορεία προς το δημαρχείο, η οποία ξεκίνησε από το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Αμαλιάδας. Οι σοβαρότατες ατέλειες που υπάρχουν στο σχολικό κτίριο και δεν έχουν επιδιορθωθεί μέχρι στιγμής, έχουν προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης, οι οποίοι στη δίωρη κατάληψη στο δημαρχείο, απαίτησαν από το δήμαρχο της πόλης να συμβάλει κι αυτός με ουσιαστικό τρόπο ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα. Σε αντίθετη περίπτωση τόνισαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα, τα οποία άλλωστε παραδέχτηκε και ο δήμαρχος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ