Τετάρτη 25 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Να μπει τέλος στην κυβερνητική κοροϊδία, στην υποστελέχωση και την εγκατάλειψη

Μεγάλη κινητοποίηση - η δεύτερη σε ένα μήνα - σωματείων και φορέων την περασμένη Κυριακή για τη δραματική κατάσταση

Από την κινητοποίηση της Κυριακής
Από την κινητοποίηση της Κυριακής
Βροντερό μήνυμα καταδίκης για τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κέντρο Υγείας στη Σκόπελο, τόσο από πλευράς υποστελέχωσης όσο και κτιριακών υποδομών και εξοπλισμού, ως συνέπεια της πολιτικής που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ στο χώρο της Υγείας πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προκάτοχοί της του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλαν την Κυριακή, με ογκώδη συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του, μαζικοί φορείς της Σκοπέλου.

Πρόκειται για τη δεύτερη κινητοποίηση μόνο τον τελευταίο μήνα, με την οποία οι μαζικοί φορείς του νησιού απαιτούν την άμεση επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μοναδική δημόσια μονάδα Υγείας του νησιού και συνολικά αναβαθμισμένη δημόσια και δωρεάν Υγεία με κρατική χρηματοδότηση.

Οι φορείς μεταξύ άλλων απαιτούν την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων παθολόγων και ακτινολόγου, οδοντιάτρου, προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού και οδηγού ασθενοφόρου για να στελεχώνονται όλες οι βάρδιες, μονιμοποίηση των επικουρικών και συμβασιούχων εργαζομένων, επισκευή του ελικοδρομίου, αναβάθμιση των ιατρείων σε Γλώσσα και Κλήμα, ολοκληρωμένη μελέτη και χρηματοδότηση επισκευής και αποκατάστασης των φθορών, ανακαίνισης του κτιρίου και του ιατροτεχνολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, θέρμανσης και κλιματισμού κ.ά.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αγγ. Ξηντάρης, εκ μέρους του Συνδικάτου ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας ο Γ. Γούλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Ευ. Κορέντης.

Την κεντρική ομιλία έκανε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Εύη Ταλαδιανού, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε πως «τι κι αν αλλάζουν οι κυβερνήσεις, τι κι αν νέες υποσχέσεις παίρνονται, είναι προφανές ότι οι βασικές μας ανάγκες συνεχίζουν να μένουν στο παρασκήνιο», τονίζοντας πως «με τον αγώνα μας θα αποδείξουμε ότι το δικαίωμά μας στην Υγεία και ο επιτακτικός του χαρακτήρας (...) δεν μπορεί και είναι απαράδεκτο να αγνοείται τόσο προκλητικά από την Πολιτεία, την Περιφέρεια και τους κρατικούς υγειονομικούς φορείς».

Ανέδειξε ακόμη πως με τη σημερινή κυβέρνηση, στα βήματα των προηγούμενων και στο πλαίσιο και της αντίστοιχης πολιτικής της ΕΕ, «εφαρμόζεται η στρατηγική που θέλει την πρόληψη και την περίθαλψη να πουλιούνται και να αγοράζονται όπως ορίζουν οι αγορές. Η πολιτική τους είναι συγκεκριμένη: Μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση, αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές για υγειονομική περίθαλψη, δεν προσλαμβάνουν το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και προωθούν τη λειτουργία των δημοσίων μονάδων Υγείας ως επιχειρήσεων που θα καλύπτουν το κόστος πουλώντας υπηρεσίες στους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία», εξασφαλίζοντας παράλληλα «πελατεία και σίγουρη κερδοφορία σε ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και ασφαλιστικές εταιρείες».

Η ομιλήτρια σημείωσε ακόμη πως η σημερινή κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου «είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που υπακούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Και δεν είμαστε το μοναδικό παράδειγμα. Η ίδια εικόνα επικρατεί και στο Νοσοκομείο του Βόλου, χαρακτηριστική είναι και η τραγική κατάσταση του ΚΥ Ζαγοράς, που λίγο πολύ θυμίζει την εδώ κατάσταση με μεγάλες υλικές φθορές, υγρασίες και κατεστραμμένες πόρτες, παράθυρα και ταβάνια, καθώς και σοβαρές ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις θέσεις.

Στη Σκόπελο του 2020, οι οξυμένες ανάγκες ντόπιων και επισκεπτών θα εξακολουθούν να καλύπτονται με ανανεούμενες μετακινήσεις ιατρών από τη χερσαία Μαγνησία και τους υπόλοιπους νομούς της Θεσσαλίας, ενώ σε λίγο καιρό θα παύσει και η στοιχειώδης υποστήριξη από ακτινολόγο, με ό,τι κινδύνους και έξοδα συνεπάγεται αυτό για τις λαϊκές οικογένειες. Και αν σκεφτούμε λίγο πιο μακριά, θα δούμε ασθενείς και από τα τρία νησιά, μαζί με τους συγγενείς τους, να ξοδεύουν δύο διανυκτερεύσεις στο Βόλο για οποιοδήποτε μεγάλο ή μικρό πρόβλημα, αφού υπάρχει και η διακοπή των δρομολογίων του ταχύπλοου "Ερατώ", που έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες».

Και κατέληξε πως «δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε υπομονή για να δεχτούμε κι άλλη υποκρισία», καλώντας το λαό του νησιού «να μην επιτρέψουμε άλλο να βάζουμε το χέρι στην τσέπη για να πληρώνουμε για υπηρεσίες Υγείας που δικαιούμαστε και έχουμε ανάγκη. Τα Σωματεία, οι Λαϊκές Επιτροπές, τα συνδικάτα, οι γυναικείοι σύλλογοι, οι Επιτροπές Αγώνα, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ