Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ Κ20
Με στόχο τη διατήρηση των κεκτημένων από την Εθνική

Με τον «αέρα» αλλά και το ...βάρος που δίνει ο τίτλος της παγκόσμιας πρωταθλήτριας που κέρδισε στην προηγούμενη διοργάνωση του Βελιγραδίου (2017) η Εθνική πόλο νέων ανδρών Κ20 ρίχνεται από σήμερα στη μάχη της διάκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Κουβέιτ. Για την ελληνική ομάδα η επιτυχία της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στον κόσμο πριν από δύο χρόνια διατηρεί ψηλά τις προσδοκίες και στη φετινή... περιπέτεια του Κουβέιτ, όπου θεωρείται εκ των φαβορί. Στην Εθνική επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Τεό Λοράντος, και τους παίκτες του να δηλώνουν έτοιμοι για τη νέα πρόκληση που έχει μπροστά της η ομάδα.

Την αποστολή της Εθνικής στο Κουβέιτ αποτελούν: Δαλμάρας, Μήτρακας (τερματοφύλακες), Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης, Γωνιωτάκης, Δίπλαρος, Κάκαρης, Καλογερόπουλος, Νικολαΐδης, Παπαγεωργίου, Παπαναστασίου, Ρομπόπουλος, Χαλυβόπουλος.

Στα μέτρα της ο όμιλος

Στην Α' φάση η Εθνική θα μετάσχει στον 4ο όμιλο μαζί με τη Βραζιλία, το Ουζμπεκιστάν, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Με τους αντιπάλους να θεωρούνται στα μέτρα της στόχος της Εθνικής είναι η πρωτιά στον όμιλο που θα φέρει ευνοϊκή διασταύρωση στα προημιτελικά. Σημειώνεται ότι η πρώτη ομάδα καθενός από τους τέσσερις ομίλους της Α' φάσης προκρίνεται αυτόματα στα προημιτελικά (18/12), ενώ οι 2ες και 3ες θα αγωνιστούν στο γύρο των «16» (17/12) διεκδικώντας το εισιτήριο για την οκτάδα. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 19 Δεκέμβρη, ενώ ο μικρός τελικός και ο τελικός στις 20 Δεκέμβρη.

Πρεμιέρα με Αυστραλία

Η Ελλάδα θα κάνει πρεμιέρα σήμερα κόντρα στην Αυστραλία (17.10 ώρα Ελλάδας) ενώ θα ακολουθήσουν οι αναμετρήσεις με Νέα Ζηλανδία (13/12), Βραζιλία (14/12) και Ουζμπεκιστάν (15/12).

Οι άλλοι όμιλοι

Οι άλλοι όμιλοι είναι: 1ος: Σερβία, Ιαπωνία, Νότια Αφρική, Κροατία, Κίνα. 2ος: Ρωσία, Καναδάς, Ισπανία, Ουγγαρία, Αίγυπτος. 3ος: Μαυροβούνιο, Κουβέιτ, ΗΠΑ, Ιταλία, Ιράν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ