Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να αποζημιωθούν άμεσα όλοι οι πληγέντες

Στη συζήτηση για την «απόκριση της ΕΕ σε ακραία καιρικά φαινόμενα και τις επιπτώσεις τους» παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, απαιτώντας άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων από τις πλημμύρες, αντιπλημμυρικά έργα, μέτρα αποκατάστασης υποδομών και πολιτικής προστασίας. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, στην ομιλία του, ανέφερε τα εξής:

«Με τη συζήτηση περί ακραίων καιρικών φαινομένων και κλιματικής αλλαγής, επιχειρείτε να αποκρύψετε ότι σήμερα η πρόοδος της επιστήμης, της τεχνολογίας είναι σε θέση να προσφέρει πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με το παρελθόν προστασία στον άνθρωπο από τα φυσικά φαινόμενα, προλαμβάνοντας ή περιορίζοντας σε σημαντικό βαθμό τις συνέπειες και με βάση τις όποιες αλλαγές στο κλίμα. Φρένο στις δυνατότητες αυτές βάζει σήμερα το κριτήριο του κέρδους, η επικίνδυνη αντίληψη κόστους - οφέλους της ΕΕ, τα ελάχιστα, αποσπασματικά έργα, η διάκριση σε υψηλής και χαμηλής επικινδυνότητας περιοχές, που καταδικάζουν τις εργατογειτονιές να μένουν ανοχύρωτες. Ολα τους σχεδιασμένο αποτέλεσμα ευρωοδηγιών και της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.

Μας απαντήσατε σε Ερώτησή μας για τις πλημμύρες στην Εύβοια ότι ούτε το Ταμείο Αλληλεγγύης ούτε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης δεν αποζημιώνει ιδιώτες, δηλαδή τους ίδιους τους πληγέντες. Αρα τα "εργαλεία" σας είναι μόνο για τους ομίλους. Στη δε περιοχή της Κινέτας, με τις περσινές μεγάλες πυρκαγιές, είναι η τρίτη φορά που πλημμυρίζουν τα ίδια σπίτια, των πυρόπληκτων, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν καν αποζημιωθεί για τις προηγούμενες καταστροφές. Εκτεταμένες είναι και οι ζημιές πρόσφατα και χρήζουν άμεσης αποζημίωσης και έργων αποκατάστασης σε Κρήτη, Εύβοια, Χαλκιδική, Θάσο, Ιόνιο, Ρόδο, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα κ.α.

Σε σύγκρουση με την πολιτική της ΕΕ, απαιτούμε να αποζημιωθούν οι πληγέντες, να παρθούν άμεσα μέτρα πολιτικής προστασίας, υποδομών, προσωπικού, με ολοκληρωμένο κρατικό επιστημονικό σχεδιασμό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποζημιώσεις σε λίγους και πολύ κατώτερες των αναγκών(2021-01-16 00:00:00.0)
Προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών υπεύθυνων(2020-09-04 00:00:00.0)
Με τη λογική «κόστους - οφέλους» της ΕΕ καταπνίγονται αποζημιώσεις και αντιπλημμυρικά έργα(2018-11-14 00:00:00.0)
Αμεση ανάγκη τα μέτρα αποκατάστασης των πληγέντων και τα έργα υποδομής για το λαό(2018-10-03 00:00:00.0)
Περιοδείες και παρεμβάσεις του ΚΚΕ(2014-10-30 00:00:00.0)
Ανεπαρκή τα μέτρα της αποκατάστασης(2006-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ