Η κρατική τηλεόραση δίνει βήμα αύριο για «τηλεμαραθώνιο»
Επίσημη αυλαία της προσπάθειας της κυβέρνησης να περάσει το νέο ιδεολόγημα του «εθελοντισμού» στις νεανικές συνειδήσεις ανοίγει αύριο με τη διοργάνωση «τηλεμαραθωνίου» στην κρατική τηλεόραση. «Ο εθελοντισμός πρέπει να αναδειχτεί σε μεγάλη κοινωνική αξία, αφού στόχος μας είναι η ανοιχτή κοινωνία της αλληλεγγύης, της πολυπολιτισμικότητας, του σεβασμού της διαφοράς», δήλωσε χτες η υφυπουργός Παιδείας, Ε. Κούρκουλα, παρουσιάζοντας σε συνέντευξη Τύπου την πρωτοβουλία για πεντάωρη τηλεοπτική εκπομπή, που θα παρουσιαστεί αύριο από τις 3 μ.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. στην κρατική τηλεόραση, με στόχο να προβληθεί η ιδέα του «εθελοντισμού». Μία ιδέα που συνάδει απόλυτα με τις υπόλοιπες εξελίξεις στην κοινωνία και στην οικονομία και στόχο έχει να επιβάλει στους νέους, μέσα από την «προσφορά», την αποδοχή της κατάστασης και να διοχετεύσει τη νεανική ορμή σε ανώδυνα για το σύστημα κανάλια.
Στην εκπομπή, που γίνεται με αφορμή την αυριανή «Παγκόσμια Μέρα του Εθελοντή», 35 εθελοντές από μη κυβερνητικές οργανώσεις θα καταθέσουν τις εμπειρίες τους και καλλιτέχνες θα συνομιλούν με το κοινό, το οποίο θα τηλεφωνεί και θα εγγράφεται εθελοντής σε κάποιο από τους παρακάτω τομείς: Ανθρωπιστικό, περιβαλλοντικό και Ολυμπιακοί Αγώνες 2004.
Η υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε χτες και στην τοποθέτησή της στη θέση υφυπουργού για θέματα εθελοντισμού, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός θέλησε να αναβαθμίσει έμπρακτα την ιδέα του εθελοντισμού στη χώρα μας. «Πιστεύουμε στον πολίτη της αυξημένης κοινωνικής ευθύνης και της συνεισφοράς», είπε σε... γλώσσα εκσυγχρονιστική.