Κυριακή 2 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
Σημαντικό επίτευγμα γενετιστών!

ΟΥΙΣΚΟΝΣΙΝ-ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-

Κατάφεραν να φτιάξουν εγκεφαλικά κύτταρα από βλαστοκύτταρα που προέρχονταν από ανθρώπινα έμβρυα! Τη σημαντική αυτή ανακάλυψη, που δίνει νέα και αλματώδη ώθηση στη θεραπεία ασθενειών, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, ανακοίνωσαν χτες με δημοσιεύσεις τους στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό βιολογίας και γενετικής «ΝΑΤURΕ» δύο διαφορετικές ομάδες επιστημόνων από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Ο επικεφαλής της ομάδας ερευνητών, δρ Σου-Τσουν Ζανγκ, του κέντρου Βάισμαν, του Πανεπιστημίου Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, δήλωσε χτες στο BBC, αναφερόμενος στο σημαντικό αποτέλεσμα των ερευνών του, πως «πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα γιατί για πρώτη φορά καταφέρνει ο άνθρωπος να δημιουργήσει συγκεκριμένο είδος κυττάρων από ανθρώπινα βλαστοκύτταρα». Στα ίδια ακριβώς αποτελέσματα κατέληξε και η ερευνητική δουλιά μίας άλλης ομάδας με επικεφαλής τον δρα Μπέντζαμιν Ε. Ρούμπινοφ, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Χαντάς» της Ιερουσαλήμ.

Μπροστά στην ανακοίνωση αυτού του σημαντικού επιτεύγματος η ανακοίνωση που έκανε την περασμένη Κυριακή η αμερικανική εταιρία «Advanced Cell Technology» περί της αμφιλεγόμενης κλωνοποίησης ανθρωπίνου εμβρύου ωχριά...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ