Σάββατο 2 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 3 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ
Εκφυλιστικές διαδικασίες μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων του κλάδου

Τις τεράστιες ευθύνες και το ρόλο των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ καταγγέλλει η ΕΣΚ ΟΤΕ

Από τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν σωματεία του κλάδου έξω από το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου
Από τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν σωματεία του κλάδου έξω από το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου
Τις εκφυλιστικές διαδικασίες στο έκτακτο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ ΟΤΕ), με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, την υποτίμηση των συλλογικών διαδικασιών και την υιοθέτηση μεθόδων της συνδικαλιστικής μαφίας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ καταγγέλλει η ΕΣΚ ΟΤΕ, καλώντας τους εργαζόμενους στον Ομιλο ΟΤΕ αλλά και συνολικότερα στον κλάδο να υπερασπιστούν τις συλλογικές διαδικασίες και να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης.

Το συνέδριο, το οποίο προκηρύχθηκε εκτάκτως μετά την «ανεξαρτητοποίηση» τριών μελών της πλειοψηφούσας παράταξης «Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων» (ΑΚΕ - πρόσκειται στη ΝΔ), ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει την Παρασκευή το πρωί. Μέχρι αργά όμως το απόγευμα οι εργασίες του δεν είχαν αρχίσει, λόγω της άρνησης των συνδικαλιστών ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ να προχωρήσει η διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων. Με την άρνησή τους επιδίωξαν να συγκαλύψουν μια σειρά μεθοδεύσεων, μεταξύ των οποίων και 15 διπλοψηφίες που έχουν καταγραφεί σε σωματεία που ανήκουν στην Ομοσπονδία. Στην προσπάθεια μάλιστα αυτή επιστρατεύτηκαν «επιχειρήματα» πως... την ευθύνη για τους αντιπροσώπους έχει το κάθε σωματείο, πως το συνέδριο τάχα δεν νομιμοποιείται να εξετάσει τη συμμετοχή ή μη αντιπροσώπων, πως οι διπλοψηφίες είναι θέμα που πρέπει να εξεταστεί στα σωματεία... Οι ίδιες δυνάμεις δεν δέχονταν να γίνουν εκλογές για αντιπροσώπευση στη ΓΣΕΕ αλλά μόνο για νέα διοίκηση, ενώ δεν θέλουν ούτε καν να συζητήσουν τις αιτήσεις εγγραφής στην Ομοσπονδία ενός σωματείου από τον όμιλο (Σωματείο Εργαζομένων στην «Cosmote e-Value» Αττικής) και τεσσάρων σωματείων από όλο τον κλάδο, που εκπροσωπούν τουλάχιστον 2.500 εργαζόμενους οργανωμένους στις γραμμές τους.

Τελικά, οι εργασίες ξεκίνησαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής, με τον επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ να δηλώνει την αποχώρηση των αντιπροσώπων της παράταξής του και το Σώμα να αποφασίζει με ψηφοφορία τον αποκλεισμό ενός αντιπροσώπου λόγω των διπλοψηφιών, καθώς και την εκλογή, εκτός της νέας διοίκησης και νέων αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ. Οι αρχαιρεσίες του συνεδρίου έχουν οριστεί για το Σάββατο.

Οπως επισημαίνει η ΕΣΚ, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με εξελίξεις που υπονομεύουν δραστικά τα δικαιώματά τους, οι δήθεν «εκπρόσωποί» τους «ασχολούνται με τη μοιρασιά των καρεκλών, εισάγοντας μεθόδους που καταστρατηγούν τις βασικές καταστατικές διαδικασίες και βαθαίνουν τη νόθευση και αλλοίωση των πραγματικών συσχετισμών, που προέκυψαν από την ψήφο των εργαζομένων».

«Η διαδικασία είναι στα μέτρα της εργοδοσίας, εξυπηρετεί τα συμφέροντά της ακριβώς γιατί εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός έχουν πάρει όλα τα μέτρα για να μη γίνει καμία συζήτηση, να μην τεθούν ζητήματα οργάνωσης και πάλης των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοτική επίθεση που με τους νόμους της ΝΔ θα ενταθεί το επόμενο διάστημα», σημειώνει η ΕΣΚ.

«Την ώρα που έπρεπε να αποφασίζουμε για το πώς θα διεκδικήσουμε μια ΣΣΕ στον όμιλο, που θα εξισώνει όλους τους εργαζόμενους προς τα πάνω», τόνισε εκ μέρους της ΕΣΚ ο Αλέκος Περράκης, η τακτική που ακολουθείται «οδηγεί σε νέο φαύλο κύκλο και αδιέξοδο». Στηλίτευσε ακόμα το γεγονός ότι η Ομοσπονδία κρατάει την πόρτα της κλειστή για πέντε σωματεία που έχουν στις γραμμές τους χιλιάδες εργαζόμενους και δίνουν καθημερινά μάχες στους χώρους δουλειάς. Στην κατεύθυνση αυτή, τόνισε πως την ώρα που μια σειρά συνδικαλιστικών παρατάξεων έδιναν ρέστα στις εκφυλιστικές διαδικασίες και επιδίδονταν σε μεθοδεύσεις για να μοιράσουν καρέκλες, οι εργαζόμενοι και το Σωματείο στη «Wind» έκαναν κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση απεργού συναδέλφου τους.

Συγκέντρωση σωματείων για κλαδική Ομοσπονδία και κλαδική ΣΣΕ

Το απόγευμα της Παρασκευής, σωματεία του κλάδου πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο που είχε οριστεί ως τόπος διεξαγωγής του συνεδρίου, ζητώντας τη δημιουργία κλαδικής Ομοσπονδίας και τη διεκδίκηση κλαδικής ΣΣΕ.

Την κινητοποίηση οργάνωσαν το κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής και επιχειρησιακά σωματεία που έχουν ζητήσει να εγγραφούν στην ΟΜΕ, αίτημα που η πλειοψηφία της δεν έχει κάνει πράξη, καταφεύγοντας σε υπεκφυγές και κωλυσιεργία. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν τα Σωματεία Εργαζομένων σε «Cosmote e-Value» Αττικής, «Forthnet - Netmed», «Vodafone - 360 connect» και λοιπές θυγατρικές του ομίλου και «Wind», καθώς και εργαζόμενοι σε άλλες επιχειρήσεις του κλάδου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν την πολυήμερη απεργιακή μάχη(2019-12-31 00:00:00.0)
Να γίνει η επιτυχία της υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων(2019-12-21 00:00:00.0)
Σημαντικό βήμα για την ενότητα και την οργάνωση των εργαζομένων η δημιουργία του(2018-11-08 00:00:00.0)
Κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της εργοδοσίας(2018-03-29 00:00:00.0)
Διεκδικούμε αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς για αξιοπρεπή ζωή(2015-03-01 00:00:00.0)
Να αποκρούσουμε την «προσφορά» του ΟΤΕ(2012-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ