Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Συλλαλητήρια στις 30 Νοέμβρη ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική επέλαση

Κάλεσμα σε όλα τα Συνδικάτα για την οργάνωση κοινού αγώνα εργαζομένων και συνταξιούχων

Από κινητοποίηση που οργάνωσαν χτες οι συνταξιούχοι στη Ζάκυνθο
Από κινητοποίηση που οργάνωσαν χτες οι συνταξιούχοι στη Ζάκυνθο
Πρωτοβουλία για την οργάνωση του κοινού αγώνα συνταξιούχων και εργαζόμενων για τη δημόσια υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση και την αποτροπή των νέων ανατροπών που σχεδιάζει η κυβέρνηση της ΝΔ στα χνάρια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - OAEE - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ - ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ - ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Απέναντι στη νέα αντιασφαλιστική επέλαση, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις απευθύνονται σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και καλούν στην οργάνωση συλλαλητηρίων σε όλες τις πόλεις της χώρας, το Σάββατο 30 Νοέμβρη.

Για την Αθήνα, καλούν σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 10.30 π.μ.

«Μπλόκο» στο νέο προμελετημένο έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση!

«Να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε τις πολιτικές που οδηγούν στο νέο προμελετημένο έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση!» υπογραμμίζει στο κάλεσμά της η ΣΕΑ και σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους γιατί δεν είναι μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη. Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την Υγεία - Πρόνοια. Αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, τους αγρότες, τους επαγγελματίες ΕΒΕ, όλο τον εργαζόμενο λαό.

Με αίμα έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για διάλυση και ιδιωτικοποίηση.

Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας, η κοινή δράση ασφαλισμένων, απόμαχων της δουλειάς, της νεολαίας, των γυναικών και όλου του εργαζόμενου λαού, να ακυρώσει τα σχέδια ολοκληρωτικής παράδοσης της Κοινωνικής Ασφάλισης στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών!

Να ματαιώσει τα σχέδια της κυβέρνησης που αξιοποιεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο - λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, προκειμένου να προχωρήσουν στην επόμενη πράξη του έργου που έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια περί "νέου, δίκαιου και βιώσιμου Ασφαλιστικού", όλο το νομικό οπλοστάσιο που όλες οι κυβερνήσεις ψήφισαν, για να τσακίσουν, να συρρικνώσουν και να εξαφανίσουν ό,τι με αγώνες και θυσίες καταφέραμε να κερδίσουμε και το πληρώσαμε με το αίμα μιας ζωής».

Παρουσιάζοντας το περιεχόμενο των κυβερνητικών σχεδιασμών η ΣΕΑ τονίζει:

«Το "νέο Ασφαλιστικό" που διαφημίζει η ΝΔ είναι παλιό, γνώριμο και δοκιμασμένο. Το σύστημα των "τριών πυλώνων", η μετατροπή της ασφάλισης των γηρατειών σε "ατομική υπόθεση" είναι κάτι που το ζουν εκατομμύρια ανασφάλιστοι και ασφαλισμένοι στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες.

Στην ουσία απαλλάσσει το κράτος από την υποχρέωση στην Κοινωνική Ασφάλιση και οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, ρίχνονται όλο και πιο βαθιά στον Καιάδα. Το πρώτο θύμα είναι οι επικουρικές, τις οποίες η κυβέρνηση εισάγει σε σύστημα άμεσης κεφαλαιοποίησης, δηλαδή στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Στο σύστημα που οικοδομούν, ξέρεις τι θα δίνεις, άγνωστο τι θα πάρεις, αφού τα χρήματα τα διαχειρίζονται "επενδυτές" που τα επενδύουν, τα τζογάρουν στα χρηματιστήρια».

Μαζικός αγώνας για Δημόσια Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση

«Μπροστά στην λαίλαπα που έρχεται, εμείς οι συνταξιούχοι που έχουμε βιώσει για πολλά χρόνια όλες αυτές τις θανατηφόρες πολιτικές, εκτιμάμε ότι το σκηνικό που χτίζεται και προετοιμάζει τα νέα δεινά για συνταξιούχους και ασφαλισμένους, μόνο ο μαζικός αγώνας παντού μπορεί να σταματήσει, που θα έχει ως σημαία του τη διεκδίκηση Δημόσιας Υποχρεωτικής Κοινωνικής Ασφάλισης», τονίζει η ΣΕΑ.

Και καταλήγει προβάλλοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής αιτήματα:

-- Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα - κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων με ανακεφαλαιοποίησή τους. Να πληρώσουν το κράτος και επιχειρηματικοί όμιλοι.

-- Καμία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που σημαίνει νέα μείωση του μισθού του εργαζόμενου στο τμήμα που πηγαίνει για τη σύνταξη και την Υγεία και απαλλαγή της μεγαλοεργοδοσίας.

-- Πλήρης αποκατάσταση όλων των περικοπών, μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης.

-- Αυξήσεις τώρα στους μισθούς, στις κοινωνικές παροχές, στις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Αυξήσεις στις συντάξεις που θα εξασφαλίζουν αξιοπρέπεια στα γηρατειά, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, κατώτερο μισθό 751 ευρώ.

-- Να αποδοθούν άμεσα χωρίς προαπαιτούμενα, όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις.

-- Αμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους. Εφάπαξ και Επικουρικές να αποδίδονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης.

-- Αμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ.

-- Αμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.

-- Κατάργηση των κρατήσεων για την Υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

-- Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org