Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζεται η μετακίνηση προσφύγων

Eurokinissi

Συνεχίζεται η μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών από δομή σε δομή, στο πλαίσιο της διαχείρισης των προβλημάτων που δημιουργεί ο εγκλωβισμός τους στη χώρα, όπως προβλέπει η Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας.

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε χτες το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας», μεταφέροντας 156 αιτούντες άσυλο από τη Μυτιλήνη. Θα επιβιβάζονταν σε πούλμαν με προορισμό δομές φιλοξενίας της ηπειρωτικής χώρας.

Επίσης, στο λιμάνι της Ελευσίνας έδεσε και το επιβατηγό οχηματαγωγό καταμαράν «Paros Jet», μεταφέροντας 693 αιτούντες άσυλο από τη Σάμο. Οι μετανάστες και πρόσφυγες αιτούντες άσυλο αναμενόταν στη συνέχεια να επιβιβαστούν σε πούλμαν με προορισμό δομές φιλοξενίας.

Συνολικά 1.908 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βόρειου Αιγαίου από τα μεσάνυχτα Κυριακής 13 προς Δευτέρα 14 Οκτώβρη μέχρι τα μεσάνυχτα Κυριακής 20 προς Δευτέρα 21 Οκτώβρη. Στη Λέσβο πέρασαν 820 άτομα, στη Χίο 464 και στη Σάμο 624. Τη Δευτέρα, μέχρι τις 2 μ.μ., στη Λέσβο πέρασαν 80 άτομα, στη Χίο 42 και στη Σάμο 195.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ