Σάββατο 19 Οχτώβρη 2019 - Κυριακή 20 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΥΓΕΙΑ
Κάλεσμα της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) στο κάλεσμά της για την πανυγειονομική κινητοποίηση στις 23 Οκτώβρη υπογραμμίζει μεταξύ άλλων:

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι "τολμηρές μεταρρυθμίσεις" δεν είναι τίποτα άλλο παρά η υλοποίηση της στρατηγικής της ΕΕ και του κεφαλαίου για την ολοκληρωτική μετατροπή των νοσοκομείων και των "δημόσιων μονάδων Υγείας" σε επιχειρήσεις, που θα λειτουργούν με μηδαμινή κρατική χρηματοδότηση και με έσοδα από την πώληση των υπηρεσιών τους στους ασθενείς - πελάτες.

Γνωρίζουμε ότι "οι τολμηρές μεταρρυθμίσεις" σημαίνουν:

-- Για τους γιατρούς και τους υπόλοιπους υγειονομικούς γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, εντατικοποίηση, τσακισμένα μισθολογικά και επιστημονικά δικαιώματα.

-- Για τους ασθενείς άγριο χαράτσωμα, εξασφάλιση ενός "βασικού πακέτου" υπηρεσιών Υγείας, πολύ πίσω από τις ανάγκες και πλήρως αναντίστοιχες με τα επιτεύγματα της επιστήμης, και οι υπόλοιπες παροχές ανάλογα με το πορτοφόλι του καθενός.

Αυτές είναι οι ανθυγιεινές "μεταρρυθμίσεις" που ήρθε με φόρα να υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στο έδαφος που της έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόθυμος σύμμαχος της κυβέρνησης η ηγετική ομάδα του ΠΙΣ (ΝΔ), η οποία πρωτοστατεί στην προώθηση των αντιδραστικών σχεδιασμών για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που κάλεσε ο Βασίλης Κικίλιας να επενδύσουν στον τομέα της Υγείας, γιατί είναι χρυσωρυχείο, όπως κυνικά ομολόγησε».

Η ΟΕΝΓΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στις 23/10, απαιτώντας: Να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός της κυβέρνησης και να διοριστούν άμεσα οι 215 συνάδελφοι στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και στις άλλες ειδικότητες. Να μπει τέλος στην εργασιακή ομηρία, να μην απολυθούν και να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι επικουρικοί. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους οι συνάδελφοι επικουρικοί. Να πληρωθεί άμεσα, χωρίς καμία περικοπή, το σύνολο των δεδουλευμένων εφημεριών. Αμεση επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Αμεση και πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας με μόνιμους γιατρούς, μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις δημόσιες μονάδες Υγείας. Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπεία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ