Τρίτη 15 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Την αντίθεσή τους εκφράζουν ΕΟΚ και ΕΟΦΑ

Εντονες αντιδράσεις στις αθλητικές Ομοσπονδίες προκαλεί το αθλητικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Οι Ομοσπονδίες Μπάσκετ και Τένις με ανακοινώσεις τους εκφράζουν την αντίθεσή τους στα όσα περιέχει το νέο σχέδιο νόμου που προωθείται από τον υφυπουργό Αθλητισμού. Σημειώνεται πως ήδη έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους επίσημα ο ΣΕΓΑΣ καθώς και άνθρωποι του αθλητισμού.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης τονίζει ότι η κυβέρνηση διατηρεί την άμεση παρέμβαση της πολιτείας στη διοικητική υπόσταση των Αθλητικών Ομοσπονδιών, με τελικό στόχο τον περιορισμό του κατοχυρωμένου από τους διεθνείς και εθνικούς φορείς αυτοδιοίκητου των αιρετών ανώτατων διοικητικών φορέων του αθλητικού κινήματος. Σημειώνει, επιπλέον, ότι ο περιορισμός που εισάγει ως προς το δικαίωμα του εκλέγεσθαι σε μέλη του προεδρείου των Αθλητικών Ομοσπονδιών «είναι αντισυνταγματικός αλλά και ιδιαίτερα προβληματικός, προσβάλλει δε τη διεθνώς αναγνωρισμένη και κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του ανώτατου διοικητικού φορέα των αθλημάτων, όπως αυτή προσδιορίζεται από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή».

Από την πλευρά της, η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (τένις) σημειώνει ότι οποιαδήποτε υγιής νομοθετική πρωτοβουλία θα πρέπει να τύχει της έγκρισης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της αποδοχής των Διεθνών Ομοσπονδιών Ολυμπιακών Αθλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ