Τρίτη 15 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΝΕΟΛΑΙΑ
Νέο Στέκι Πολιτισμού της ΚΝΕ στο Μενίδι

Από τη συνάντηση μαθητών και δασκάλων στο Στέκι της Αθήνας
Από τη συνάντηση μαθητών και δασκάλων στο Στέκι της Αθήνας
Ενα νέο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ ξεκινά τη λειτουργία του στο Μενίδι, που θα στεγάζεται στην Κεντρική Πλατεία 6.

Τα εγκαίνια του Στεκιού θα γίνουν την Κυριακή 20 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. και η εκδήλωση θα περιλαμβάνει: Επίσκεψη και γνωριμία με τον χώρο, στις 8 μ.μ. χαιρετισμό από την Δημοφίλη Χαλκιώτη, Γραμματέα Τομεακού Συμβουλίου Βορειοδυτικής Αττικής της ΚΝΕ, και στις 8.10 μ.μ., κεντρική ομιλία από τον Μανώλη Ραπανάκη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα του ΣΠ Αττικής.

Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τους Frank, «Σφάλμα», «Altera Vita» και Στάθη Δρογώση.

Στο κάλεσμά του το ΤΣ Βορειοδυτικής Αττικής της ΚΝΕ σημειώνει:

«Με μεγάλη χαρά το Τομεακό Συμβούλιο Βορειοδυτικής Αττικής της ΚΝΕ ανακοινώνει στους φίλους της ΚΝΕ, στη νεολαία και το λαό της περιοχής τη δημιουργία Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην κεντρική πλατεία του Μενιδίου.

Φιλοδοξούμε η πρωτοβουλία αυτή να αγκαλιαστεί από κάθε νέα και νέο που ψάχνει διέξοδο από τα σημερινά μεγάλα λαϊκά προβλήματα, που έχει την ανάγκη να δημιουργήσει, να εκφραστεί, να είναι μέλος μιας πολιτιστικής ομάδας. Κόντρα στη ναρκω-κουλτούρα, στο συμβιβασμό, κόντρα στην πολιτική που εμπορευματοποιεί κάθε ανάγκη της νεολαίας σε τέχνη, πολιτισμό, αθλητισμό και την μετατρέπει σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Στοχεύουμε πολλοί νέοι να πάρουν μέρος σ' αυτή μας την πρωτοβουλία, να συμμετάσχουν ενεργά, να έρθουν σε επαφή με το θέατρο, τη μουσική, τον κινηματογράφο, την τέχνη και τον πολιτισμό συνολικά. Να γνωρίσουν έργα μεγάλων και πρωτοπόρων δημιουργών, να μάθουν, να δημιουργήσουν οι ίδιοι καινούργια μεγάλα πράγματα. Θέλουμε νέοι άνθρωποι που έχουν όρεξη και μεράκι, που γνωρίζουν μια τέχνη, να συμβάλουν με την εθελοντική τους συνεισφορά στη λειτουργία του Στεκιού.

Ομάδες που θα δραστηριοποιούνται στο Στέκι:

  • Θεατρική ομάδα
  • Ομάδα φωτογραφίας
  • Δραστηριότητες για παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και της Α' Γυμνασίου.
  • Καλλιτεχνικές βραδιές με νεανικά μουσικά συγκροτήματα».
Αρχίζουν τα μαθήματα στο Στέκι στην Αθήνα

Στο μεταξύ, με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, στην Αθήνα (Τροίας 36), η συνάντηση δασκάλων και μαθητών για τα δωρεάν καλλιτεχνικά μαθήματα που αρχίζουν εκεί για πέμπτη χρονιά φέτος. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι: Μουσικών Οργάνων (πιάνο, κιθάρα, ντραμς), θεωρίας της μουσικής, φωνητικής, χορού (φλαμένκο και παραδοσιακοί χοροί), ελεύθερου σχεδίου και photoshop.

Στην εκδήλωση της Κυριακής, η Κατερίνα Στύλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτισμού του ΚΣ, χαιρετίζοντας τους παρευρισκόμενους, είπε μεταξύ άλλων: «Φέτος το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ κλείνει τα 5 χρόνια του. Αυτός ο όμορφος χώρος στεγάζει δραστηριότητες από όλα τα είδη της τέχνης. Εμπνέει δημιουργία και αγωνιστική ανάταση στους νεολαίους που παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις του. Δείχνει και έμπρακτα την πρωτοπόρα στάση που έχει η ΚΝΕ στον πολιτισμό και συνολικά στη μόρφωση, κόντρα στα πρότυπα που προβάλλει το σύστημα».

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι δάσκαλοι, που έδωσαν ο καθένας ένα πλαίσιο για το μάθημά του, γνώρισαν τους μαθητές και μίλησαν για την εθελοντική δουλειά που προσφέρουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα μαθήματα υστερούν σε ποιότητα και γνώση, αφού, όπως χαρακτηριστικά είπαν, «η πείρα μάς έδειξε πως πολλές φορές τα αποτελέσματα είναι καλύτερα από αυτά που πληρώνεις έξω. Αυτό μας κάνει και εμάς να συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ