- Από τις εκδόσεις «Παπαδήμα» κυκλοφόρησε η μελέτη του καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης Βάλτερ Μπούκερτ «Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός. Η επίδραση της Ανατολής». (μετάφραση Αμαλίας Α. Λογιάκη). Το βιβλίο υποστηρίζει ότι στην «ανατολίζουσα περίοδο» (μέσα 8ου μέσα 7ου π.Χ.) η οποία ταυτίζεται με την εποχή του Ομήρου, οι ελληνική θρησκεία και λογοτεχνία επηρεάστηκε από ανατολικά πρότυπα. Οι εκδόσεις « Παπαδήμα» σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Πύλου «Το Ναυαρίνο», κυκλοφόρησαν έναν τόμο με τα Πρακτικά του Α' Τοπικού Συνεδρίου (Μάης 1998) με τίτλο «Πύλος (Διαχρονική - Διεπιστημονική εξέταση)»).
- Από τον « Φιλιππότη» κυκλοφόρησαν: Μαρία Γκασούκα «Κοινωνική - Λαογραφική παράμετρος», μελέτη για την επιστήμη της Λαογραφίας). Μαίρη Η. Παπανδρέου «Ισως να ζήσουμε μαζί» (μυθιστόρημα).
- Από τις εκδόσεις «Βόλος» και το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου, κυκλοφόρησε ένας καλαίσθητος πανόδετος πλούσια εικονογραφημένος τόμος με τίτλο «Βόλος - ένας αιώνας. Από την ένταξη στο ελληνικό κράτος (1881) έως τους σεισμούς (1955)». Πρόκειται για τον Α' τόμο της μορφολογικής πορείας του Βόλου (Πολεοδομία, αρχιτεκτονική, σιδηρόδρομοι, λιμάνι, εμπόριο, βιομηχανία, κοινωνία, πολιτισμός, Τύπος, Τ.Α.). Η επιστημονική επιμέλεια είναι της Αίγλης Δημόγλου, τα κείμενα των Αίγλης Δημόγλου, Γιάννη Κοντή, Γιάννη Μουγογιάννη, Δημήτρη Παλιούρα, Βαγγέλη Σουρούφη.
- Από τον «Στοχαστή» κυκλοφόρησαν: Το πρώτο στην ελληνική γλώσσα «Παγκόσμιο Λεξικό της Μουσικής», έργο της μουσικολόγου, καθηγήτριας ορθοφωνίας και μεταφράστριας Ολυμπίας Τολίκα. Μετά το επίσης σημαντικό έργο της «Επίτομο Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό της Βυζαντινής Μουσικής», η Ολ. Τολίκα παραδίδει - για τους ειδικούς και φιλόμουσους έναν τόμο που περιλαμβάνει 7.500 μουσικολογικά λήμματα (τεχνικούς όρους, τίτλους έργων, ονόματα δημιουργών, θέματα από την αρχαιότητα μέχρι το σύγχρονο κόσμο). Βαγγέλης Χρόνης «Ο σύμμαχος χρόνος» (ποίηση, με μια μεταξοτυπία του Αλέκου Φασιανού). Αγησίλαος Σ. Παπαδόπουλος «Το σημάδι της ντροπής» (αφήγημα). Νίκος Μαρτίνος «Εισαγωγή στη θεωρία των Οικονομικών Διακυμάνσεων» (μελέτη - έκδοση σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).
- Από τα «Ελληνικά Γράμματα» κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα του Περικλή Κοροβέση «Νοσταλγία μνήμης» (αυτοβιογραφικής και όχι μόνο).
- Από τις εκδόσεις «Φιλίστρωρ» κυκλοφόρησε το ιστορικό βιβλίο του Βιεννέζου αντιφασίστα δημοσιογράφου Γκέοργκ Σόιερ «Σύντροφος Μουσολίνι (Ρίζες και δρόμοι του πρωτογενούς φασισμoύ») (μετάφραση Τίμος Παπακώστας).
- Από τον «Αίολο» κυκλοφόρησαν: Χρήστος Δ. Λάζος «Η περιπέτεια της τεχνολογίας στην Αρχαία Ελλάδα (Υδραυλής, πτήση του Δαίδαλου, Ηρακλής και υδραυλικά έργα)» (ενδιαφέρουσα και πλούσια εικονογραφημένη μελέτη). Τζον Γιούρι Λόιντ «Ητίδορφα ή η άκρη της Γης» (μετάφραση Φώντας Κονδύλης, επιστημονικής φαντασίας μυθιστόρημα γύρω από τη θεωρία της Κούφιας Γης, των αχανών σπηλαίων).
- Από τον «Εξάντα» κυκλοφόρησε ένα καλαίσθητο λεύκωμα του Θανάση Τζαβάρα «Αγαπητέ αδελφέ Βασίλειε». Ενα βιβλίο που αφορά στον ξεριζωμό Ελλήνων, τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, προς αναζήτηση καλύτερης «μοίρας» στις ΗΠΑ, όπου τους περίμενε μια διαφορετική αλλά εξίσου σκληρή ζωή, χωρίς ποτέ να καταφέρουν να ξανασμίξουν με τους δικούς τους στην πατρίδα. Ο θ. Τζαβάρας αξιοποιώντας γράμματα συγγενών του «Αμερικάνων», καταθέτει ένα εθνολογικού, λαογραφικού, εικαστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος βιβλίο.
- Από τις εκδόσεις «Χατζηνικολή» κυκλοφόρησαν: Ζακ Λακαριέρ «Η σκόνη του κόσμου» (Πολιτισμικού περιεχομένου κείμενα - αφηγήματα του γνωστού Γάλλου Ελληνιστή. Μετάφραση Μίνως Πόθος). Ελένη Μπανιά «Ματωμένες κούκλες» (μυθιστόρημα). Αντζελα Κάρτερ «Η σαδική γυναίκα (μια άσκηση στην Ιστορία του Πολιτισμού)» (μελέτη για τον γυναικείο ερωτισμό και σαδισμό ανά τους αιώνες. Μετάφραση Τόνια Κοβαλένκο).
- Από τις «Νησίδες» (37003 Σκόπελος, 0424-23.277, 23.283 και 031-263.363) κυκλοφόρησε το βιβλίο της Μαρίας Κέντρου - Αγαθοπούλου «Δοκίμια και δοκιμασίες» (μικρά δοκίμια για Ελληνες λογοτέχνες).
- Από τον « Πατάκη» κυκλοφόρησαν: Σε συνεργασία με το Δίκτυο DROM και τους «Γιατρούς του Κόσμου», το βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά «Ο μεγάλος ίσκιος και οι Τσιγγάνοι» (δώδεκα εικονογραφημένα παραμύθια που βασίζονται σε ιστορικά γεγονότα και τα οποία απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες). Στέφανος Δόνδολος «Ο περίγελος των αγίων» (μυθιστόρημα).