Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Αθλιότητες εργατοπατέρων

Εργοστασιακή Επιτροπή: Επιτακτική ανάγκη η αλλαγή ρότας

Η αλλαγή ρότας στο σωματείο ώστε να γίνει όργανο πάλης των εργαζομένων είναι η λύση μπροστά στις σοβαρές αρνητικές εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με την επικείμενη ιδιωτικοποίησή τους, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη Εργοστασιακή Επιτροπή. «Η συσπείρωση όλων μας - τονίζεται - στην Εργοστασιακή Επιτροπή μέσα στα πλαίσια του ΠΑΜΕ, με όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας, είναι η λύση για ένα καλύτερο αύριο και στο Ναυπηγείο».

Σε σχετική ανακοίνωση, που κυκλοφόρησε η παράταξη, αποκαλύπτει την αθλιότητα με την οποία οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στο σωματείο προσπαθούν να «κρατηθούν στη ζωή», αναλαμβάνοντας ρόλο αφεντικού στο ναυπηγείο. «Είμαστε στην τελευταία φάση - αναφέρει η Ε.Π. - της ιδιωτικοποίησης και η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια και το τι θα γίνει αύριο κυριαρχεί στο ναυπηγείο. Αυτό εντείνεται περισσότερο με την άρνηση της κυβερνητικής και εργοδοτικής πλειοψηφίας της "ΤΡΙΑΙΝΑΣ" να δώσει στους εργαζόμενους τη συμφωνία της εξαγοράς που και αυτή συμφώνησε με τους Γερμανούς». Αποκαλύπτει δε ότι οι εργαζόμενοι που πρόκειται να αποχωρήσουν από το ναυπηγείο άρχισαν ήδη να φεύγουν επαληθεύοντας δυστυχώς τους φόβους ότι και αυτά που τους είχαν υποσχεθεί ήταν ψέματα.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, όπως καταγγέλλει η Ε.Π., «η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ πανικόβλητες, γιατί πλησιάζει η κατάδική τους από τους εργαζόμενους, μετατράπηκαν σε γραφείο προσωπικού, κάνουν δηλαδή προσλήψεις»! Προσλήψεις που διευκολύνουν την πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, καθώς οι εργαζόμενοι είναι συμβασιούχοι με τετράμηνες ή τρίμηνες συμβάσεις, ώστε να μπορούν να τους ελέγχουν. Η δουλικότητα όμως αυτών των δυο παρατάξεων, όπως καταγγέλλει η Ε.Π., δε σταματάει εδώ καθώς προχώρησαν ακόμα παραπέρα, καλώντας εργαζόμενους κυρίως νέους σε ηλικία, που είχαν για πολύ καιρό ξεχασμένους, παραπεταμένους με εξευτελιστικά μεροκάματα και τους τάζουν αυξήσεις! Και η Ε.Π. εξηγεί «τους τάζει αυτό που σε δυο διμερείς συμβάσεις είχε υπογράψει πρώτα 60 εκατομμύρια, μετά 100 και εδώ και δυο χρόνια δεν τους τα έχει δώσει! Ερχεται τώρα παραμονές των εκλογών να τους τα τάξει ξανά, κάτι που δικαιούνται και που αυτοί τους το στερούσαν, με αποτέλεσμα το μεροκάματό τους να είναι τόσο χαμηλό, να τους το παζαρεύουν για να τους πάρουν την ψήφο τους»!

Η Ε.Π. θέτει για μια ακόμα φορά ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα όπως: «Γιατί κρύβουν και δε δίνουν τη συμφωνία εξαγοράς του ναυπηγείου στους εργαζόμενους; Γιατί δε διαψεύδουν αυτό που διαδίδει ο μηχανισμός τους και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους "πάρτε την αποζημίωση τώρα με 200% γιατί αύριο θα φύγετε χωρίς προσαύξηση"; Οι 1.400 θέσεις εργασίας που μίλαγαν ισχύουν και ποιους εννοούν, τους ήδη εργαζόμενους ή άλλους; Θα συνεχίσουν να κάνουν προσλήψεις με εργαζόμενους ομήρους, ορισμένου χρόνου; Το δουλεμπόριο μέχρι πότε θα συνεχιστεί; Τα "αφεντικά" που και αυτοί διάλεξαν θα σεβαστούν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων; Τα 100 εκατομμύρια από τις προηγούμενες συμβάσεις θα συνεχίσουν να τα μοιράζουν κάτω από το τραπέζι μαζεύοντας ψήφους;».

Η Ε.Π. καταλήγει: «Κανένας μας δε δικαιούται να λείπει από αυτόν τον αγώνα, κανένας δεν πρέπει να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε, δεν κατάλαβε, ότι ξεγελάστηκε. Ο συλλογικός μας αγώνας είναι αυτός που θα μας κάνει δυνατότερους για να μπορέσουμε να προστατέψουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ