Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Με τον αγώνα πέτυχαν να πληρωθούν δεδουλευμένα

Δυναμική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου πραγματοποίησαν την περασμένη Δευτέρα οι εργαζόμενοι της Ανακύκλωσης, με αποτέλεσμα να πληρωθούν μέρος των δεδουλευμένων τους από την εργολαβική εταιρεία «Waste Solutions».

Το γεγονός αυτό, σημειώνει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, επιβεβαιώνει ότι «η οργάνωση των εργατών, ο προσανατολισμένος αγώνας για ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας έχει αποτέλεσμα, είναι ο μόνος δρόμος σήμερα».

Και προσθέτει: «Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων μαζί με το σωματείο τους, η αποκάλυψη των πραγματικών συνθηκών εργασίας τους, ήταν αυτά που πίεσαν τον δήμο και την εταιρεία "Waste Solutions" να εξοφλήσουν τους εργαζόμενους, όταν μάλιστα η δικαιολογία τους για τη μη αποπληρωμή δεδουλευμένων ήταν ότι δεν υπάρχουν λεφτά».

Οι εργαζόμενοι απέσπασαν τη δέσμευση της εταιρείας για την έως τις 10 Οκτώβρη αποπληρωμή των υπόλοιπων δεδουλευμένων, ωστόσο, όπως αποφάσισαν και σε Γενική Συνέλευση, παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Να διασφαλιστούν η λειτουργία του ΚΔΑΥ και η μόνιμη και σταθερή δουλειά

Ακόμα η Ενωση αναφέρει πως στο Δημοτικό Συμβούλιο αναδείχθηκε ότι «δεν είναι σαφές εάν υπάρχει πρόθεση και ουσιαστικό σχέδιο ώστε να συνεχίζει να λειτουργεί το ΚΔΑΥ Ηρακλείου ακόμα και για τον μήνα Οκτώβρη, τόσο από πλευράς κυβέρνησης και ΕΕΑΑ, όσο και από πλευράς δήμου και ΕΣΔΑΚ (...)

Για τη λειτουργία της Ανακύκλωσης δεν μπορεί η δημοτική αρχή να δηλώνει αναρμόδια (ενώ συμμετέχει μέσω της ΚΕΔΕ στη μετοχική της σύνθεση κατά 40%!), η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών να σφυρίζουν αδιάφορα, ενώ αυτοί έχουν την κύρια ευθύνη.

Απαιτούμε να γίνει συνάντηση με ευθύνη της κυβέρνησης και των συναρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (...) με θέμα τη διασφάλιση της λειτουργίας του ΚΔΑΥ Ηρακλείου, την εξασφάλιση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς των εργατών αλλά και συνολικά των εργασιακών τους δικαιωμάτων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους(2020-02-13 00:00:00.0)
Να μπει τέρμα στην ομηρία τους απαιτούν οι εργαζόμενοι(2018-10-04 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση χτες στην Ανακύκλωση(2018-09-18 00:00:00.0)
Εκατό μέρες αγώνα στην «Ανακύκλωση»(2016-02-10 00:00:00.0)
Δεν θα περάσουν οι απολύσεις στην «Ανακύκλωση»(2015-11-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ