Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ελλείψεις σε σχολεία σε νησιωτικές περιοχές

Σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία της Ιθάκης καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, σημειώνοντας ότι κάποιες από αυτές χρονίζουν και συνιστούν εκπαιδευτικό αναχρονισμό.

Αναλυτικά η ΕΛΜΕ σημειώνει ότι λείπουν τουλάχιστον τρεις δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και κυρίως δάσκαλοι για παράλληλη στήριξη, ενώ στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από τα 8 κενά σε καθηγητές, έχει καλυφθεί μόνο το ένα! Αυτήν τη στιγμή, λείπουν 7 καθηγητές Γενικής Παιδείας (φιλόλογος, μαθηματικός, φυσικός, Γαλλικής Φιλολογίας, οικονομολόγος και Πληροφορικής, με τους δύο τελευταίους να είναι και σε μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά). Λείπουν επίσης και δύο καθηγητές Ειδικής Αγωγής πλήρους ωραρίου (φιλόλογος και μαθηματικός), ενώ στα μαθήματα της Αισθητικής Αγωγής οι μαθητές της Ιθάκης έχουν να δουν εκπαιδευτικούς εδώ και χρόνια.

Αντίστοιχα, ελλείψεις καταγγέλλει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ικαρίας - Φούρνων, μιλώντας για «έγκλημα» και σε βάρος των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία, που δεν πηγαίνουν σχολείο λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.

Ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι «μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου, που χρειάζεται υποστήριξη από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και ταυτόχρονα παρακολουθεί το Τμήμα Ενταξης, είναι αποκλεισμένη σπίτι της, καθώς δεν υπάρχει συνάδελφος ΕΒΠ, αλλά ούτε και έχει στελεχωθεί το ΤΕ! Το αποτέλεσμα; Η μαθήτρια δεν πηγαίνει στο σχολείο, ενώ η μητέρα αντιμετωπίζει προβλήματα με τη δουλειά της, καθώς αναγκάζεται να υποστηρίζει την μαθήτρια, ενώ είναι υποχρέωση του κράτους». Αντίστοιχα, «μαθητής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καραβοστάμου δεν μεταφέρεται στο σχολείο, καθώς το πρόβλημα των μεταφορών στο νησί παραμένει». Επίσης, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Καραβοστάμου παραμένει ακόμη κλειστό, καθώς δεν έγιναν εγκαίρως οι απαραίτητες ενέργειες από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για το άνοιγμά του, ενώ η έλλειψη αίθουσας για το Τμήμα Ενταξης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κηρύκου οδηγεί τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να κάνουν μάθημα σε μοιρασμένες αίθουσες, χωρίς εποπτικό υλικό.

Επιπλέον, στα 60 στην Πρωτοβάθμια και στα 52 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανέρχονται τα κενά εκπαιδευτικών στη Χίο, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας την ανάγκη συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και την κατάργηση του νόμου 4589/19, που οδηγεί σε απολύσεις, ανακύκλωση της ανεργίας και ατέλειωτο κυνηγητό «προσόντων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγελίες για υποχρεωτικές και απλήρωτες υπερωρίες(2015-05-27 00:00:00.0)
Χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες στα σχολεία...(2013-11-21 00:00:00.0)
Χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες στα σχολεία(2013-11-02 00:00:00.0)
Αμεση κάλυψη των αναγκών με μόνιμο προσωπικό(2009-11-12 00:00:00.0)
Ακόμα περιμένουν καθηγητές και βιβλία(2001-10-11 00:00:00.0)
Προσπάθεια περιορισμού της ελεύθερης διακίνησης ιδεών(2000-11-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ