Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Εγγυήσεις για την «ανάπτυξή» της ζητά η Πιονγιάνγκ

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας δήλωσε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο KCNA, ότι «οι συζητήσεις (σ.σ. μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας) θα καταστούν εφικτές όταν αρθούν οριστικά οι απειλές και τα εμπόδια που απειλούν την ασφάλεια και ανακόπτουν την ανάπτυξή μας». Αναδεικνύοντας ότι συνεχίζονται οι προετοιμασίες για πιθανό νέο γύρο συνομιλιών είπε ότι «σε μερικές βδομάδες» αναμένονται συζητήσεις σε επίπεδο μεσαίων στελεχών. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «μια πρόταση που θα υποβάλουν οι ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις ενδέχεται να βελτιώσει τις σχέσεις ή αντίθετα να ενισχύσει την αμοιβαία εχθρότητα».

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε η νοτιοκορεατική εφημερίδα «Joongang Ilbo», ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, έστειλε τον Αύγουστο επιστολή στον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, αναφέροντας ότι είναι «ανοιχτός» σε μια τρίτη συνάντηση μαζί του, ενώ τον κάλεσε να επισκεφτεί και την Πιονγιάνγκ. Πριν από λίγο καιρό, ο ίδιος ο Τραμπ είχε μιλήσει για μια «πολύ όμορφη επιστολή» που είχε πάρει από τον Κιμ, χωρίς άλλες διευκρινίσεις για το περιεχόμενό της.

Εξάλλου, οι εξελίξεις στην Κορεατική Χερσόνησο αναμένεται να απασχολήσουν και τη συνάντηση που θα έχουν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ οι Πρόεδροι Νότιας Κορέας και ΗΠΑ, Μουν Τζε-ιν και Ντόναλντ Τραμπ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ