Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Εκδηλώσεις για τα 99 χρόνια αγώνα

Από την εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη
Από την εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη
ΑΓΚΥΡΑ.-

Πολύμορφες εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 99 χρόνων αγώνα πραγματοποιεί το ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ), τιμώντας τις προσπάθειες που ξεκίνησαν στη χώρα, σχεδόν έναν αιώνα πριν, για τη δημιουργία επαναστατικού κόμματος - πρωτοπορίας της εργατικής τάξης, τιμώντας την πλούσια αγωνιστική παράδοση του κομμουνιστικού κινήματος της χώρας, που οι σημερινές συνθήκες απαιτούν τη γόνιμη αξιοποίησή της.

Με σύνθημα «Είμαστε έτοιμοι», το ΤΚΡ οργανώνει συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις, καλώντας σε ολόπλευρη προετοιμασία για τους δύσκολους και κρίσιμους αγώνες που απαιτεί η υπεράσπιση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών, με στόχο την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Την Κυριακή έγινε μεγάλη εκδήλωσηε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ναζίμ Χικμέτ», στην Κωνσταντινούπολη, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΤΚΡ, Κεμάλ Οκουγιάν. Οι εκδηλώσεις αξιοποιούνται και ενόψει της 21ης Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων (ΔΣΚΕΚ), που θα γίνει τον Οκτώβρη στη Σμύρνη, με συνδιοργανωτές τα Κομμουνιστικά Κόμματα Τουρκίας και Ελλάδας και θέμα «100 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Η πάλη για την ειρήνη και το σοσιαλισμό συνεχίζεται!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ