Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2019 - Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διεκδικούν την ανάκληση απόλυσης σε ξενοδοχείο

Κινητοποίηση στο ξενοδοχείο «Electra Metropolis», στην οδό Μητροπόλεως, οργανώνει τη Δευτέρα 9/9, στις 5 μ.μ., το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, διεκδικώντας την ανάκληση εκδικητικής απόλυσης.

Ο εργαζόμενος απολύθηκε από την εταιρεία «Αγία Δύναμις ΑΕ», η οποία λειτουργεί την ξενοδοχειακή μονάδα, με διευθύνοντα σύμβουλο τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Γ. Ρέτσο, μετά από 2,5 χρόνια δουλειάς, με αστείες δικαιολογίες, όπως ότι... «δεν μπορούσε να δέσει με την ομάδα». Χωρίς να έχει προηγηθεί καμία παρατήρηση για τη δουλειά του, ο εργαζόμενος «άρχισε να απασχολεί την εργοδοσία όταν αποφάσισε μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο να διεκδικήσει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας», σε μια περίοδο που στον χώρο οι εργαζόμενοι αντιμετώπιζαν απλήρωτες υπερωρίες και συνθήκες εντατικοποίησης, που οδήγησαν πολλούς ακόμα και σε παραιτήσεις.

«Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Θα παλέψουμε για την ανάκληση της απόλυσης με όλα τα μέσα, αφού δεν αφορά μόνο το ξενοδοχείο "Electra Metropolis", αλλά όλο τον κλάδο», τονίζει το κλαδικό Συνδικάτο και ξεκαθαρίζει πως «κάθε απόλυση συνδικαλιστή που υπερασπίζεται τα εργασιακά μας δικαιώματα είναι αιτία πολέμου».

Την ανάκληση της απόλυσης διεκδικεί και το Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Athens Marriott».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ