Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημόσιος Φορέας Διαχείρισης του Φράγματος που θα παρέχει δωρεάν καθαρό νερό

Δήλωση του Κ. Πελετίδη στην έναρξη των εργασιών έμφραξης του Φράγματος Πείρου - Παραπείρου

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας παρέστησαν τη Δευτέρα στην έναρξη των εργασιών έμφραξης του Φράγματος Πείρου - Παραπείρου, στον κεντρικό ταμιευτήρα του Αστερίου, που ξεκίνησαν το πρωί.

Ο δήμαρχος δήλωσε τα εξής: «Ενα μεγάλο έργο, που θα έπρεπε να είναι έτοιμο πριν από έξι χρόνια, επιτέλους ολοκληρώνεται και ξεκινά η λειτουργία του.

Πρόκειται για έργο αναγκαίο που θα λύσει το πρόβλημα της υδροδότησης των περιοχών μας. Το ζήτημα όμως που παραμένει άλυτο, είναι αυτό της διαχείρισης του Φράγματος Πείρου - Παραπείρου. Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, στα πλαίσια της πολιτικής που θεωρεί το νερό εμπόρευμα, θέλουν να μεταφέρουν τη λειτουργία και τη διαχείριση του Φράγματος στην Περιφέρεια και τους δήμους και να μετακυλίσουν το κόστος στις πλάτες του λαού.

Εμείς από την πρώτη στιγμή έχουμε διατυπώσει την άποψη ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Ο λαός φορολογείται άγρια και δεν του παρέχονται ούτε οι βασικές υπηρεσίες. Δεν γίνεται εμείς ως δήμος να τον ξαναφορολογήσουμε για ένα αγαθό αναγκαίο για τη ζωή του, όπως το νερό. Ετσι καταλήγουμε οι λαϊκές οικογένειες να στερούνται αυτού του βασικού αγαθού, γιατί δεν θα μπορούν να πληρώσουν τα αυξημένα τιμολόγια.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε αποφασίσει και διεκδικούμε τη λειτουργία Δημόσιου Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος, που θα παρέχει δωρεάν νερό καθαρό και υγιεινό για ύδρευση και άρδευση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ