Τρίτη 27 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Καβγάς με «φιλοπεριβαλλοντικό» μανδύα

ΚΚΕ: Κάλπικη η «ευαισθησία» για την καταστροφή στον Αμαζόνιο

Οικολογική προβιά, με αφορμή την περιβαλλοντική καταστροφή στον Αμαζόνιο, προσπάθησαν να φορέσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η πολιτική τους άφησε και φέτος στο έλεος των πυρκαγιών δεκάδες περιοχές σε όλη τη χώρα, ενώ στο όνομα της «ανάπτυξης» για λογαριασμό του κεφαλαίου και της προσέλκυσης επενδυτών έχουν νομοθετήσει το «σβήσιμο» ακόμα και στοιχειωδών μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το έναυσμα της υποκριτικής αντιπαράθεσης δόθηκε από τον Αλ. Τσίπρα, που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη πως στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας δεν είπε τίποτα για την καταστροφή του Αμαζονίου και την κλιματική αλλαγή. «Ο κος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία στη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο να συνταχθεί μαζί του, να πει έστω μια λέξη. Δεν ακούσαμε κάτι», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, ξεχνώντας βέβαια τις ευθύνες της κυβέρνησής του για το Μάτι και αθωώνοντας ταυτόχρονα τη γαλλική κυβέρνηση και την ΕΕ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας απάντησε δημοσιοποιώντας απόσπασμα από τις δηλώσεις που έκανε ο Κυρ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Μακρόν, όπου αναφερόταν στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, επισημαίνοντας πως η «περιβαλλοντική ευαισθησία» του Αλ. Τσίπρα «άργησε 4,5 χρόνια, όπως φάνηκε με - δυστυχώς - τραγικά αποτελέσματα τόσο στην πλημμύρα στη Μάνδρα, όσο και στην πυρκαγιά στο Μάτι», χωρίς φυσικά να λέει κουβέντα για τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, που δεν έλαβε το παραμικρό μέτρο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, συνεχίζοντας την πολιτική που εφάρμοσε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Και οι δυο έχουν βαρύτατες ευθύνες

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για την αντιπαράθεση για την περιβαλλοντική καταστροφή στον Αμαζόνιο:

«Ο καβγάς ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για την περιβαλλοντική καταστροφή στον Αμαζόνιο και την κλιματική αλλαγή είναι υποκριτικός, γιατί και οι δυο έχουν βαρύτατες ευθύνες για μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές που κόστισαν ανθρώπινες ζωές όπως η πυρκαγιά στο Μάτι, την Πελοπόννησο, ή την Εύβοια, όπου φέτος 25.000 στρέμματα δασικής γης προστέθηκαν στα 12.000 που κάηκαν πέρσι. Το ίδιο ισχύει και για τις πλημμύρες στη Μάνδρα, στην Κρήτη κ.α. Δικό τους έργο είναι και η σχεδιασμένη εγκατάλειψη του Πάρκου Τρίτση με προφανή στόχευση να αναλάβουν δράση οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Οσο για την κυβέρνηση Μακρόν, η δήθεν ευαισθησία της δεν αφορά την προστασία των οικοσυστημάτων στον Αμαζόνιο και την αντιπεριβαλλοντική πολιτική της αντιδραστικής κυβέρνησης Μπολσονάρο στη Βραζιλία, αλλά, μεταξύ άλλων, και την ενεργοποίηση της αντιλαϊκής συμφωνίας ΕΕ - Mercosur, για την οποία τα γαλλικά μονοπώλια διεκδικούν μεγαλύτερα μερίδια από τους ανταγωνιστές τους. Το ίδιο κάλπικη είναι και η "ευαισθησία" των κυβερνήσεων του G7, όπου οι μεταξύ τους αντιθέσεις εκτός των άλλων αφορούν και την εκμετάλλευση του Αμαζονίου, η οποία αποτελεί μήλον της έριδος για τους μεγάλους ομίλους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ