Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ
Κραυγαλέα η συνειδητή προσπάθεια υποβάθμισης του χώρου

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη επισκέφτηκε χτες το πάρκο «Α. Τρίτσης». «Μόνη καθαρή λύση είναι να ανοίξει η υδροδότηση, να προσληφθούν εργαζόμενοι και να αυξηθεί η χρηματοδότηση»

Από την περιοδεία της αντιπροσωπείας στο πάρκο
Από την περιοδεία της αντιπροσωπείας στο πάρκο
Την κατάσταση που έχουν διαμορφώσει οι πολιτικές της υποχρηματοδότησης και συνειδητής υποβάθμισης στο πάρκο «Α. Τρίτσης», διαπίστωσε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο Αττικής, που χτες το απόγευμα περιόδευσε στους χώρους του.

Το πάρκο παρουσιάζει σταθερά τα τελευταία χρόνια μία εικόνα πίσω από τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας της περιοχής, ωστόσο ιδιαίτερα έντονα είναι τα προβλήματα σε ό,τι αφορά τις λίμνες και τους υδάτινους διαδρόμους. Ο μεγαλύτερος όγκος του νερού έχει υποχωρήσει, ενώ σε κάποια από τα λίγα σημεία που δεν έχουν στερέψει, μπορεί να διακρίνει κανείς ψόφια ψάρια να επιπλέουν... Στη μεγάλη λίμνη του πάρκου έχει απομείνει ελάχιστο νερό, ενώ στους διαδρόμους είναι έντονη η δυσοσμία από τα στάσιμα νερά. Την ίδια στιγμή, ο χώρος του πάρκου σφύζει από ζωή με οικογένειες, παιδιά, ανθρώπους όλων των ηλικιών που αξιοποιούν τον χώρο για βόλτα, άθληση κ.λπ. «Είναι η ανάσα μας», όπως είπε χαρακτηριστικά ένας από αυτούς απευθυνόμενος στην αντιπροσωπεία του Κόμματος, ενθαρρύνοντας να συνεχιστεί ο αγώνας...

Το πρόβλημα υδροδότησης έχει τις επιπτώσεις του και στα φυτά και δέντρα και είναι γνωστό. Ο φορέας διαχείρισης με ανακοίνωσή του αναφέρεται στο θέμα της υδροδότησης και ειδικά στο πρόβλημα της 5ης λίμνης, σημειώνοντας πως «η συνεχώς μειούμενη παροχή ύδατος από το αντλιοστάσιο του ρέματος της Εσχατιάς (μοναδική πηγή υδροδότησης των λιμνών) οξύνθηκε απελπιστικά ύστερα και από τον εγκιβωτισμό του ρέματος, στα πλαίσια αντιπλημμυρικών έργων που υλοποιήθηκαν από το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ. Ως αποτέλεσμα είχε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να εξελίσσεται σχεδόν σε μηδενική, με τις ανάλογες δυσάρεστες επιπτώσεις στην πανίδα και τη χλωρίδα που φιλοξενείται μέσα στις λίμνες», αναφέρει.

Μαζί με το λαό ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης

Η εικόνα που παρουσιάζουν τα κανάλια
Η εικόνα που παρουσιάζουν τα κανάλια
Η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ και δημοτικούς συμβούλους εκλεγμένους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε όμορους δήμους, περιηγήθηκε στους χώρους του πάρκου και σε αυτό το πλαίσιο ο Γ. Πρωτούλης δήλωσε:

«Βγάζει μάτι η συνειδητή προσπάθεια υποβάθμισης του πάρκου Τρίτση, των εγκαταστάσεων και των υποδομών του, για να εμφανιστεί ως από μηχανής θεός η ιδιωτική επιχειρηματική δράση. Αυτό που ήρθε εδώ και ανακοίνωσε ο υπουργός, ο κ. Χατζηδάκης, για καθαρή λύση μέσα στο Σεπτέμβρη, εμείς λέμε ότι η μόνη καθαρή λύση είναι εδώ και τώρα να ανοίξει η υδροδότηση των λιμνών και των καναλιών. Να προσληφθούν εργαζόμενοι, που αυτήν τη στιγμή για όλη αυτή την τεράστια έκταση που ξεπερνά τα 1.000 στρέμματα είναι μόνο τρεις. Να αυξηθεί η χρηματοδότηση του πάρκου Τρίτση και να σταματήσει η σχεδιασμένη καταπάτηση χώρων, όπως επίσης και να ξεκουμπιστούν όλες αυτές οι ΜΚΟ που έχουν μαζευτεί και λυμαίνονται τον χώρο. Αυτή είναι η καθαρή λύση για το πάρκο Τρίτση.

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να αφήσει τα πράγματα έτσι όπως είναι. Οπως με την καθοριστική του συμβολή έχει κρατήσει το πάρκο ζωντανό και ελεύθερο για χρήση στο λαό της περιοχής, αυτό θα επιδιώξει μαζί με τους εργαζόμενους των γύρω περιοχών και των γύρω δήμων να γίνει και το επόμενο χρονικό διάστημα, για να μην ιδιωτικοποιηθεί, για να μην κοπεί κομμάτι κομμάτι, για να μην πωληθεί κομμάτι κομμάτι και για να μην υποβαθμιστεί και καταστραφεί».


Το νερό έχει στερέψει στους διαδρόμους του πάρκου
Το νερό έχει στερέψει στους διαδρόμους του πάρκου

Το νερό έχει υποχωρήσει στο μεγαλύτερο κομμάτι της λίμνης
Το νερό έχει υποχωρήσει στο μεγαλύτερο κομμάτι της λίμνης

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org