Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Κινητοποίηση στις 26 Αυγούστου στο υπουργείο Παιδείας

Από παλιότερη κινητοποίηση
Από παλιότερη κινητοποίηση
Την πρόσληψη αναπληρωτών με βάση τους περσινούς πίνακες ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, ενώ με αίτημα «κανένας συνάδελφος έξω από τους πίνακες αναπληρωτών!» και κάλυψη των αναγκών με μόνιμους διορισμούς, πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών της Αττικής και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών προχωρούν σε κινητοποίηση τη Δευτέρα στις 11 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, «οι προσλήψεις αναπληρωτών θα διενεργηθούν βάσει των τελευταίων - εγκεκριμένων από το ΑΣΕΠ - πινάκων κατάταξης, ήτοι των πινάκων διδακτικού έτους 2018-2019» των οποίων η ισχύς παρατείνεται. Οι εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους έχουν αναδείξει ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών με τους πίνακες του 2018 - 2019, όπως αυτοί συγκροτήθηκαν τον Απρίλη του 2018, σημαίνουν πως χιλιάδες θα χάσουν πολλούς μήνες προϋπηρεσίας και πολλοί ακόμα θα μείνουν εκτός των πινάκων. Πρόκειται για όσους δεν είχαν κάνει την προηγούμενη χρονιά αίτηση είτε για λόγους υγείας, είτε για λόγους οικογενειακούς (νέες μητέρες), είτε για άλλους λόγους και όσους αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο ή απέκτησαν τίτλους σπουδών τη φετινή χρονιά. «Ταυτόχρονα, πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων όλη η φετινή προϋπηρεσία αλλά και δύο μήνες από την περσινή (Μάιος, Ιούνιος), που για μια χρονιά ακόμα αποκτήθηκε με κόστος οικογενειακό και προσωπικό», αναφέρουν, ζητώντας να ανοίξει άμεσα η εφαρμογή ώστε να επικαιροποιηθούν οι πίνακες.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε επίσης το χρονοδιάγραμμα για την πρόσληψη αναπληρωτών ξεκινώντας από την έκδοση Διαπιστωτικής Πράξης παράτασης ισχύος των πινάκων στις 24 Αυγούστου. Θα ακολουθήσουν η έκδοση πρόσκλησης υποβολής προτιμήσεων μέχρι 28 του μήνα, η υποβολή περιοχών προτίμησης, η καταγραφή των λειτουργικών κενών, ενώ η διενέργεια προσλήψεων αναπληρωτών τοποθετείται στο διάστημα 5 με 6 Σεπτέμβρη.

Τα παραπάνω ωστόσο δεν αποτελούν και δέσμευση για κάλυψη όλων των αναγκών της Εκπαίδευσης, οι οποίες, παρά τις παρεμβάσεις και της προηγούμενης κυβέρνησης στην κατεύθυνση των περικοπών, παραμένουν τεράστιες. Για μια ακόμα χρονιά τα σχολεία περιμένουν ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι και φέτος βρίσκονται τέλη Αυγούστου στην ίδια αβεβαιότητα για το πότε, πού και αν θα δουλέψουν.

Απέναντι στα παραπάνω, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη», «Ν. Πλουμπίδης» και «Γ. Σεφέρης» καλούν σε συμμετοχή στην κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας στις 26 Αυγούστου, με αιτήματα: «Κάλυψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κενών σε μία φάση το Σεπτέμβρη! Να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος. Να προσμετρηθεί όλη η προϋπηρεσία. Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση. Καμία απόλυση αναπληρωτή! Τουλάχιστον 33.000 μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύσκεψη οργάνωσης της πάλης στις 10 Σεπτέμβρη(29/8/2019)
Απορρίφθηκε η προσφυγή αναπληρωτών(11/8/2017)
Κόβει και ράβει προσόντα διορισμού(11/8/2007)
Προσλήψεις αναπληρωτών(9/8/2003)
Συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας(17/5/2002)
Δόθηκαν τα αποτελέσματα των διοριστέων εκπαιδευτικών(11/8/2001)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org