Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Οι εκδηλώσεις τις επόμενες μέρες

Με σύνθημα «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας... "θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα..." τον Σοσιαλισμό» του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», κορυφώνεται η προφεστιβαλική δραστηριότητα των Οργανώσεων της ΚΝΕ στη χώρα. Για τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις και δραστηριότητες:

Παρασκευή 23/8

Στο Καστέλι Κισσάμου, εκδήλωση στις 8 μ.μ. στην πλατεία Τζανακάκη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ και προβολή ταινίας.

Σάββατο 24/8

-- Στην Τσαριτσάνη, στις 9.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία του χωριού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από τον Θοδωρή Κωτσαντή, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, και λαϊκό μουσικό πρόγραμμα από την ορχήστρα του Βασίλη Μπαλή.

-- Στην Ελάτεια, στο Δασύλλιο, στις 8.30 το βράδυ. Περιλαμβάνει ομιλία από τον Δημήτρη Αλεξόπουλο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ, και χαιρετισμό από την Λιάνα Καραβασίλη, πρόεδρο του παραρτήματος Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών. Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Νίκο Ζιώγαλα και Μανώλη Φάμελλο.

Παρασκευή και Σάββατο 23 - 24/8

Στην Ιεράπετρα, διήμερες εκδηλώσεις στις 23 και 24 Αυγούστου στην παραλιακή πλατεία. Την πρώτη μέρα οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 7 μ.μ. με παιχνίδι Quizdom ενάντια στα ναρκωτικά, προβολή ταινίας και πάρτι. Το Σάββατο το πρόγραμμα ξεκινά στις 8.30 μ.μ. και περιλαμβάνει αφιέρωμα με τίτλο «Ο πόλεμός τους γεννιέται από την ειρήνη τους, καθώς ο γιος από την μάνα» (Μπ. Μπρεχτ), προβολή ντοκιμαντέρ για τα 20 χρόνια από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, τραγούδια και ποιήματα ενάντια στον πόλεμο, ομιλία από τον Βάγια Βάγια, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και λαϊκό γλέντι.

Σε Ηπειρο και Ιόνιο

Στο πλαίσιο της προφεστιβαλικής δραστηριότητας της Οργάνωσης Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας της ΚΝΕ, στα Γιάννενα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις το Σάββατο 24 Αυγούστου στο Ροδοτόπι και την Κυριακή 25 Αυγούστου στα Σεισμόπληκτα.

Στην Κέρκυρα, στη Λευκίμμη την Κυριακή διοργανώνονται εκδρομή στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και προβολή ταινίας.

Στην Κεφαλονιά, την ίδια μέρα, πραγματοποιείται ιστορικός περίπατος στον Αίνο με θέμα: «Περπατώντας στα χνάρια των μαχητών του Αίνου». Στο Αργοστόλι, διοργανώνεται τουρνουά ποδοσφαίρου στο δημοτικό γήπεδο 5x5 Αργοστολίου, στις 6 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ