Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ
Σοβαρές καταγγελίες για εργατικό «ατύχημα»

Το εργατικό «ατύχημα» που σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες σε μονάδα παραγωγής και εμπορίας πουλερικών στη Μανάγουλη Δωρίδας καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας. Σύμφωνα με την καταγγελία, ένας ενοικιαζόμενος εργαζόμενος, πακιστανικής καταγωγής, κατάπιε χλώριο βιομηχανικής χρήσης, το οποίο βρισκόταν σε φιάλη τύπου πόσιμου νερού δίπλα στους χώρους εργασίας. Ο εργαζόμενος διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου και από εκεί στο Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» της Πάτρας, από όπου πλέον έχει πάρει εξιτήριο.

«Σε μία επιχείρηση όπου επενδύονται αρκετά χρήματα για την παρακολούθηση των εργαζομένων της με κάμερες σε όλους σχεδόν τους χώρους εργασίας, δεν υπήρχε στοιχειώδης πρόβλεψη για την αποθήκευση επικίνδυνων ουσιών, σε χώρους μάλιστα που επεξεργάζονται βρώσιμες πρώτες ύλες!», σχολιάζει το Εργατικό Κέντρο.

Θέτει ακόμα σοβαρά ερωτήματα κατά πόσο ο εργαζόμενος είναι ασφαλισμένος, μιας και ήταν ένας από τους εκατοντάδες εργαζόμενους (κυρίως αφγανικής και πακιστανικής καταγωγής) από γνωστό γραφείο ενοικίασης εργαζομένων, «που κανείς δεν γνωρίζει πόσους εργαζόμενους έχει, πώς τους αμείβει, τι ασφάλεια έχουν, πού κατοικούν και τελικά πώς ζουν». Το συγκεκριμένο γραφείο έχει έδρα τα Ιωάννινα και διακινεί εργαζόμενους σε πτηνοτροφικές επιχειρήσεις σε όλη σχεδόν τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ