Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΘΡΙΑΣΙΟ»
Καθεστώς απληρωσιάς από κράτος και εργολάβους

Παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο

Σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στη σίτιση στο Νοσοκομείο «Θριάσιο», που είναι απλήρωτοι για τον Ιούλη, λόγω της συστηματικής καθυστέρησης στις πληρωμές από την εργοδότρια εταιρεία.

Το θέμα αναδεικνύει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου. Τονίζει ότι παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του προς τα αρμόδια υπουργεία και τις διοικήσεις της 2ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου «Θριάσιο» αλλά και τις διακηρύξεις της προηγούμενης κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ) περί «εκδίωξης των εργολάβων», τόσο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, όσο και σε πολλές άλλες δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, οι εργολαβικές εταιρείες συνεχίζουν να θησαυρίζουν σε βάρος των εργαζομένων, παραβιάζοντας ακόμη και τα στοιχειώδη που προβλέπει η νομοθεσία. Ενώ και εκεί που αντικαθίστανται από τον εργολάβο - νοσοκομείο, οι συνθήκες δουλειάς παραμένουν εξοντωτικές για τους εργαζόμενους.

«Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών των νοσοκομείων οδηγεί μόνο στην αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών και σε παραβίαση και των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων και μισθούς - πείνας για τους εργολαβικούς εργαζόμενους.

Το Σωματείο αναδεικνύει επίσης τον κίνδυνο να μην πληρωθούν οι εφημερίες και η αποζημίωση για υπερωριακή εργασία και εργασία νυχτερινή και σε αργίες - Κυριακές στους εργαζόμενους του νοσοκομείου, όπως και των υπόλοιπων δημόσιων μονάδων Υγείας, λόγω της μη εκταμίευσης των αναγκαίων κονδυλίων για το 3ο τρίμηνο 2019 (Ιούλης - Αύγουστος - Σεπτέμβρης).

«Αποτελεί πρόκληση να είναι απλήρωτοι εργαζόμενοι, με οποιαδήποτε δικαιολογία, στις δημόσιες μονάδες Υγείας, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, "μοιράζει" φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους», υπογραμμίζει το Σωματείο και απαιτεί: Να πληρωθεί άμεσα η μισθοδοσία του Ιούλη και να εξασφαλιστεί ότι θα πληρώνονται οι εργολαβικοί εργαζόμενοι κάθε μήνα, χωρίς καμία καθυστέρηση και περικοπή, να εκταμιευθούν τα αναγκαία κονδύλια και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους, να πληρώνονται κάθε μήνα, χωρίς καμία καθυστέρηση και περικοπή.

Λογιστές - σεκιούριτι

Στο μεταξύ, καθήκοντα ...σεκιούριτι (!) αναθέτει στο προσωπικό η διοίκηση της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ), μετά τη λήξη της σύμβασης που είχε συνάψει με εργολάβο για την υπηρεσία φύλαξης. Με υπηρεσιακό σημείωμα της διοίκησης οι άνδρες εργαζόμενοι καλούνται τώρα, εκτός των καθηκόντων τους, να κάνουν και «εκ περιτροπής φύλαξη της υπηρεσίας» για τις πρωινές βάρδιες, με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ίδιων. Η ΕΚΑΠΥ αποτελεί τον οργανισμό κεντρικών προμηθειών στα δημόσια νοσοκομεία και το προσωπικό της αποτελείται κυρίως από διοικητικούς υπαλλήλους, λογιστές κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υποβάθμιση υπηρεσιών και τσάκισμα των εργαζομένων από την επιχειρηματική δράση(2022-06-01 00:00:00.0)
Αύριο η μέρα κοινής δράσης στην Αττική(2019-11-20 00:00:00.0)
Ξανά απλήρωτοι εργολαβικοί στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο(2019-07-30 00:00:00.0)
Πληρώθηκαν οι εργολαβικοί μετά τις παρεμβάσεις του Σωματείου(2019-04-25 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την ασυδοσία σε βάρος των εργολαβικών εργαζομένων(2018-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ