Τρίτη 13 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νεκρός εργάτης που έπεσε σε φρεάτιο

Καταγγελία για τραυματισμό εργαζόμενου και στην «Ανακύκλωση» Ηρακλείου

Τη ζωή του έχασε ένας εργάτης αλβανικής καταγωγής το περασμένο Σάββατο, ενώ εκτελούσε εργασίες σε φρεάτιο, στο Ρίο Αχαΐας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργάτης λιποθύμησε λόγω των αναθυμιάσεων, με αποτέλεσμα να πέσει μέσα στο φρεάτιο και να χάσει τη ζωή του. Από το φρεάτιο ανασύρθηκε και ο γιος του, που προσπάθησε να τον βοηθήσει και τραυματίστηκε σοβαρά.

Στο μεταξύ, τον τραυματισμό ενός εργαζόμενου στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου (Ανακύκλωση), το περασμένο Σάββατο, καταγγέλλει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου. Ο εργαζόμενος, με καταγωγή από το Πακιστάν, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όταν σακούλα με άγνωστο περιεχόμενο «έσκασε» στα χέρια του, την ώρα που εκτελούσε εργασίες διαλογής στο χώρο του ΚΔΑΥ. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο «ατύχημα» που καταγράφεται μέσα σε λίγες μέρες στον ίδιο χώρο δουλειάς, καθώς τις προηγούμενες μέρες εργαζόμενος είχε τραυματιστεί στο χέρι.

Η Ενωση υπενθυμίζει τις καταγγελίες που έχει κάνει γύρω από την έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Οπως υπογραμμίζει, οι καταγγελίες επιβεβαιώθηκαν, «καθώς σε επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποίησε το Σώμα Τεχνικής Επιθεώρησης Ηρακλείου διαπιστώθηκε ότι 10 από τα 14 μπουτόν ασφαλείας του εργοστασίου δεν λειτουργούσαν». Μάλιστα, «μία μέρα μετά τον έλεγχο της Επιθεώρησης η εταιρεία ανακοίνωσε εκδικητικά στους εργαζόμενους ότι δεν θα πληρωθούν το μισθό τους κανονικά, αλλά σε δόσεις μέσα στο μήνα».

Οταν μέλος της Σωματειακής Επιτροπής αντέδρασε και ζήτησε την άμεση πληρωμή των συναδέλφων, η Ενωση καταγγέλλει πως «η απάντηση του προϊστάμενου της εταιρείας ήταν "οι πληρωμές θα γίνουν σε δόσεις, σε όποιον αρέσει, αν δεν σου αρέσει φύγε!", όπως επίσης και "είναι μετρημένες οι μέρες σου στο εργοστάσιο, σύντομα έρχεται η ώρα του ξεκαθαρίσματος"».

«Η στάση αυτή της εταιρείας δεν είναι τυχαία. Κυβέρνηση, δήμος Ηρακλείου και ΕΕΑΑ τής έχουν δώσει αέρα στα πανιά», σημειώνει το σωματείο και ξεκαθαρίζει πως οι εργαζόμενοι δεν θα κάνουν πίσω από το δικαίωμά τους να εργάζονται με αξιοπρεπείς συνθήκες και να επιστρέφουν στο σπίτι τους σώοι μετά το μεροκάματο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ