Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 - Κυριακή 4 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο «Προμηθέας» σε Επίδαυρο και Πάτρα

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και στη συνέχεια, τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Αυγούστου στο Ρωμαϊκό Ωδείο στην Πάτρα ανεβαίνει από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας το κορυφαίο έργο της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας, «Προμηθέας Δεσμώτης», του Αισχύλου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ, Σταύρος Σ. Τσακίρης, και το ρόλο του Προμηθέα - στην πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο - ερμηνεύει ένα δυνατό όνομα της παγκόσμιας θεατρικής πρωτοπορίας, η Κάθριν Χάντερ, βραβευμένη με Olivier Award ως καλύτερη ηθοποιός.

Στο πλευρό της Κ. Χάντερ μια πλειάδα γνωστών και αγαπημένων ηθοποιών. Ο Νικήτας Τσακίρογλου κρατά το ρόλο του αφηγητή, ο Δημήτρης Πιατάς υποδύεται τον Ηφαιστο, η Πέγκυ Τρικαλιώτη την Ιώ, ο Γεράσιμος Γεννατάς κρατά το ρόλο του Ωκεανού και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης το ρόλο του Κράτους. Το ρόλο του Ερμή μοιράζονται τρεις ηθοποιοί της νεότερης γενιάς: Η Ηλιάνα Μαυρομάτη, η Αντιγόνη Φρυδά και ο Κωνσταντίνος Νικούλι. Ο εννιαμελής χορός έχει ως Κορυφαίο το παλαιό στέλεχος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Περικλή Βασιλόπουλο.

Η μετάφραση είναι του Δημήτρη Δημητριάδη. Τα σκηνικά του Κώστα Βαρώτσου. Ο Γιάννης Μετζικώφ σχεδιάζει τα κοστούμια και τις μάσκες και ο Ιταλός Μαρτσέλο Μάνι επιμελείται την κίνηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ