Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ετοιμάζουν κυρώσεις για το «Nord Stream 2»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Υπέρ της επιβολής κυρώσεων σε αμερικανικές και ξένες εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου «Nord Stream 2» τάχθηκε χτες η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε πρόσωπα και εταιρείες που πωλούν ή μισθώνουν πλοία που απαιτούνται για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου «Nord Stream 2», είτε παρέχουν οικονομική και τεχνική υποστήριξη ή ασφαλίζουν αυτού του είδους τα πλοία. Μετά την επικύρωσή του από την Επιτροπή, το νομοσχέδιο θα σταλεί προς έγκριση στη Γερουσία. Για την τελική του ψήφιση θα πρέπει να εγκριθεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και μετά θα πρέπει να υπογραφεί από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ προτού γίνει νόμος.

Ο αγωγός «Nord Stream 2» αρχίζει από τη Ρωσία και θα καταλήγει στη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, καλύπτοντας απόσταση 1.200 χιλιομέτρων, με δυνατότητα να μεταφέρει ετησίως στην Ευρώπη 55 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Στην κατασκευή του συμμετέχουν μεταξύ άλλων σημαντικά δυτικοευρωπαϊκά μονοπώλια, όπως η αυστριακή OMV, η γαλλική «Engie», η αγγλοολλανδική «Shell» και οι γερμανικές «Wintershall» και «Uniper».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ