Τετάρτη 31 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
«Επιασε δουλειά» το «αριστερό ψαλτήρι» του συστήματος

Σε πλήρη διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά επιδόθηκε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γ. Βαρουφάκης, για να συγκαλύψει προφανώς την ταύτισή του με την κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα που απέρριψαν τις τροπολογίες του Κόμματος, φτάνοντας να ισχυριστεί πως «δεν θα συμφωνήσουμε με τους φίλους του ΚΚΕ, γιατί δεν θεωρούμε ότι μια ακίνητη περιουσία 2 εκατομμυρίων ευρώ, 3 εκατομμυρίων ευρώ εμπίπτει στη λαϊκή κατοικία»!

Δίνοντάς του πληρωμένη απάντηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι «ο κ. Βαρουφάκης ή αγράμματος είναι ή προβοκάτορας, γιατί η τροπολογία του ΚΚΕ λέει πολύ συγκεκριμένα τα εξής: Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ στην πρώτη και στη δευτερεύουσα κατοικία, που καλύπτει τις ανάγκες στέγασης και αναψυχής της λαϊκής οικογένειας και ταυτόχρονα αυξάνεται η φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας τόσο των επιχειρήσεων όσο και των φυσικών προσώπων. Και η λαϊκή οικογένεια είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη στην ανάλυσή μας, προκύπτει από τη θέση της στην παραγωγή και από τα λαϊκά εισοδήματα. Από αυτήν την άποψη ούτε η θέση του κ. Βαρουφάκη στην παραγωγή ούτε το εισόδημά του τον εντάσσει μέσα στη λαϊκή οικογένεια, αλλά μάλλον φοβάται ότι θα πληρώσει πολύ περισσότερα αν υπερψηφιζόταν η τροπολογία του ΚΚΕ».

«Βέβαια», σημείωσε ο Ν. Καραθανασόπουλος, «αλλού είναι το ζήτημα της προβοκάτσιας», τονίζοντας ότι ο Γ. Βαρουφάκης, «ως αριστερό ψαλτήρι του συστήματος», θέλει «να χαρακτηρίσει τις προτάσεις του ΚΚΕ μαξιμαλιστικές». «Παίζει αυτόν τον προβοκατόρικο ρόλο ο κ. Βαρουφάκης γιατί βεβαίως το ΚΚΕ χαλάει τη σούπα στην οποία και αυτός είναι ενταγμένος», σημείωσε.

Τόνισε δε ότι την ίδια ώρα που η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΜέΡΑ25 μιλάνε για μια «εθνική» στρατηγική, «εθνική» διαπραγμάτευση για να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα προκειμένου να βελτιωθεί η δυνατότητα του κράτους να χρηματοδοτεί και να στηρίζει τους επιχειρηματικούς ομίλους και από εκεί και πέρα για τα λαϊκά στρώματα η μόνη πρόβλεψη είναι η αναδιανομή της φτώχειας, έρχεται το ΚΚΕ και «μπορεί και αποδεικνύει ότι υπάρχει η δυνατότητα σήμερα να ικανοποιηθεί το σύνολο των αναγκών της λαϊκής οικογένειας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ