Τρίτη 30 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α/Γ
Ρεκόρ και αξιόλογες επιδόσεις στην Πάτρα

Η Κατερίνα Στεφανίδη

Eurokinissi Sports

Η Κατερίνα Στεφανίδη
Τα ρεκόρ και οι εξαιρετικές επιδόσεις χαρακτήρισαν το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου, που διεξήχθη στην Πάτρα για 4η συνεχή χρονιά. Το «παρών» στη διοργάνωση έδωσαν περισσότεροι από 400 αθλητές από 125 συλλόγους της χώρας.

Σε ατομικό επίπεδο ξεχώρισε η Κατερίνα Στεφανίδη, που πρώτευσε στο επί κοντώ γυναικών με άλμα στα 4,83 μ., 4η καλύτερη επίδοση στον κόσμο για φέτος. Παράλληλα το άλμα της αποτελεί ρεκόρ αγώνων, βελτιώνοντας το επίσης δικό της 4,81. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ελένη Πόλακ με 4,41 μ., ενώ τρίτη ήταν η μικρή αδερφή της Στεφανίδη, Γεωργία, με 4,16 μ.

Στο μήκος ανδρών ο Μίλτος Τεντόγλου για μία ακόμα χρονιά ήταν εντυπωσιακός, με άλμα στα 8,22 μ., δείχνοντας πως ο αθλητής βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Στο επί κοντώ ανδρών ο Κώστας Φιλιππίδης επιβεβαίωσε την κυριαρχία του και με άλμα στα 5,71 μ. αναδείχθηκε πανελληνιονίκης για 12η φορά στην καριέρα του και 11η διαδοχική, συνεχίζοντας παράλληλα τις σταθερές εμφανίσεις στη σεζόν. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Εμμανουήλ Καραλής, που ξεκίνησε τον αγώνα με έγκυρο άλμα στα 5,40 μ., ενώ τρίτος με πολύ καλή παρουσία ήταν ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος με 5,40.

Η Βούλα Παπαχρήστου ήταν νικήτρια στο τριπλούν, με άλμα στα 14,09 μ., σε έναν αγώνα όπου επέλεξε να κάνει τέσσερα άλματα και έπειτα να σταματήσει.

Για δέκατη φορά στην καριέρα του ο Δημήτρης Τσιάμης αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο τριπλούν και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς είχε άλμα στα 16,70 μ. και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ, δείχνοντας για μία ακόμη φορά αγωνιστική ετοιμότητα.

Στα 110 μ. εμπόδια ο Κώστας Δουβαλίδης έφτασε στη 12η νίκη του σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο έμπειρος πρωταθλητής διένυσε την απόσταση σε 13.56 στην τελευταία του κούρσα πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων.

Στη συνολική βαθμολογία, στους άνδρες ο Ολυμπιακός για 4η συνεχόμενη χρονιά πήρε την πρώτη θέση με 152 βαθμούς, δεύτερη ήταν η Κηφισιά με 129 β. και τρίτος ο Ηρακλής με 92 β. Στις γυναίκες πρώτη με διαφορά ήταν η Κηφισιά, που με 167 β. επέστρεψε στην κορυφή μετά από δυο χρόνια. Ακολούθησε ο ΓΣ «Ελ. Βενιζέλος» Χανίων με 84 β., ενώ στην τρίτη θέση με 81 β. τερμάτισαν ο ΓΣ Ηλιούπολης και η Ολυμπιάδα Πάτρας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ