Τρίτη 23 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Επιτυχίες σε πόλο και κολύμβηση

H πρόκριση της Εθνικής πόλο ανδρών στα προημιτελικά και το πολύ καλό ξεκίνημα στην κολύμβηση ξεχώρισαν για την ελληνική αποστολή στο τέλος της πρώτης βδομάδας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στην Γκουανγκτζού της Νότιας Κορέας.

Συνήλθε και προκρίθηκε

Μεταμορφωμένη προς το καλύτερο σε σχέση με το φινάλε της φάσης των ομίλων (ήττα 9-3 από τη Σερβία), η Εθνική πόλο ανδρών νίκησε 11-9 τις ΗΠΑ στον χιαστί αγώνα και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Εκεί καλείται σήμερα (12.30 - ΕΡΤ) να ξεπεράσει ένα ιδιαίτερα δύσκολο εμπόδιο, την Ιταλία, του παλιού γνώριμου της Εθνικής, άλλοτε ομοσπονδιακού τεχνικού Σάντρο Καμπάνια. Με νίκη οι Ελληνες διεθνείς προκρίνονται στα ημιτελικά και μπαίνουν σε τροχιά μεταλλίου.

Με αντίπαλο τις ΗΠΑ, σε ένα «κλειστό» ματς, η ελληνική ομάδα έδειξε χαρακτήρα στα δύσκολα σημεία, εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν και έφτασε στη νίκη - πρόκριση. Καθοριστική ήταν η πολύ καλή άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο και ιδιαίτερα προς το φινάλε της αναμέτρησης, όταν τοι σκορ ήταν ισόπαλο 8-8.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 6-6, 8-8, 11-9.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 4, Σκουμπάκης 1, Παπαναστασίου, Φουντούλης 1, Καπότσης, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Κανακάκης, Μουρίκης 2, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

Κόντρα στην Ιταλία η Εθνική πόλο ανδρών διεκδικεί σήμερα την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Eurokinissi

Κόντρα στην Ιταλία η Εθνική πόλο ανδρών διεκδικεί σήμερα την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος
ΗΠΑ: Γουλφ, Χούπερ 2, Βάβιτς, Ομπερτ 1, Χάλοκ 2, Κούπιντο 1, Ντάουμπε 2, Φάρμερ, Μπόουεν 1, Ραμίρεζ, Σμιθ, Ιρβινγκ, Χόλαντ.

Δεν τα κατάφεραν οι γυναίκες

Αποκλείστηκε στα προημιτελικά του τουρνουά πόλο των γυναικών η Εθνική, γνωρίζοντας την ήττα 15-5 από τις ΗΠΑ. Η ελληνική ομάδα είχε πολύ δύσκολη αποστολή με αντίπαλο την παγκόσμια πρωταθλήτρια και των δύο τελευταίων διοργανώσεων (2015, 2017) και απόλυτο φαβορί και στη Νότια Κορέα, παρασύρθηκε από το ρυθμό της και η ήττα ήρθε φυσιολογικά. Στο εξής η Εθνική θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5-8 με τον ηττημένο του ζευγαριού Αυστραλία - Ρωσία, με στόχο την 5η θέση που δίνει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

Τα οκτάλεπτα: 4-0, 8-2, 10-4, 15-5.

ΗΠΑ: Λόγκαν, Μούσελμαν 4, Σάιντεμαν 1, Φατάλ Ρ. 1, Χάουσχιλντ, Στέφενς Μ. 1, Χαραλαμπίδη 1, Νιούσουλ Κ. 1, Φίσερ Αρ. 2, Γκιλκριστ 1, Φίσερ M. 2, Γουίλιαμς 1, Τζόνσον.

Ελλάδα: Σταματοπούλου, Τσουκαλά, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 2, Πάτρα, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Κώτσια, Νίνου Ειρ., Πλευρίτου Ελ., Ξενάκη 2, Κοτσιώνη.

Κολύμβηση: Βουτιά για... Τόκιο

Η ανδρική ομάδα στα 4x100 στο ελεύθερο και η Αννα Ντουντουνάκη στα 100 μ. πεταλούδα ξεχώρισαν από ελληνικής πλευράς στην πρεμιέρα της κολύμβησης, καθώς πέτυχαν τον πρώτο τους στόχο, που ήταν η πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Στα 4x100 η τετράδα των Κριστιάν Γκολομέεφ, Ανδρέα Βαζαίου, Γιάννη Γεωργακάκη και Απόστολου Χρήστου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του αγωνίσματος. Δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό, όντας 10οι στη σειρά τους, ωστόσο με το 3:14.44 έπιασαν το όριο για τους Ολυμπιακούς.

Στα προκριματικά των 100 μ. πεταλούδας η Αννα Ντουντουνάκη, πραγματοποιώντας πολύ καλή κούρσα, πέρασε στον επόμενο γύρο του αγωνίσματος ως 9η με χρόνο 57.88, που παράλληλα τη στέλνει στο Τόκιο.

Τέλος, μέχρι τα ημιτελικά των 100 μ. ύπτιο έφτασε ο Απόστολος Χρήστου, ωστόσο δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, αφού με χρόνο 53.56 ήταν 10ος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ