Δευτέρα 8 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ - ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Κάλεσμα αγωνιστικής ετοιμότητας στους εργαζόμενους της «ΦΑΜΑΡ»

Σε ετοιμότητα για να αντιπαλέψουν τα σχέδια και τις επιδιώξεις της εργοδοσίας και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους καλούν τους εργαζόμενους στη φαρμακοβιομηχανία «ΦΑΜΑΡ ΑΒΕΕ» η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) και τα κλαδικά Συνδικάτα Φαρμάκου Αττικής και Εύβοιας - Βοιωτίας.

«Η ανησυχία και η αβεβαιότητα που διακατέχουν το προσωπικό είναι εύλογες, τη στιγμή που η εταιρεία πλέον βρίσκεται σε φάση αναδιάρθρωσης και αναζήτησης νέου επενδυτή», υπογραμμίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση.

«Τα συμφέροντα των εργαζομένων όχι μόνο δεν ταυτίζονται με αυτά των επιχειρήσεων, αλλά βρίσκονται σε απόλυτη αντιπαράθεση. Οι επιχειρήσεις αυξάνουν και βαθαίνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων σε κάθε φάση από την οποία διέρχονται - ανάπτυξη, κάμψη, αναδιάρθρωση, ανάκαμψη. Σε αυτήν την κατεύθυνση διευκολύνουν και οι νόμοι που ψηφίζονται και υλοποιούνται από την εκάστοτε κυβέρνηση», σημειώνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Στην κατεύθυνση αυτή, υπενθυμίζουν πως η εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται σε 5 χώρες με 13 εργοστάσια και απασχολεί στην Ελλάδα πάνω από 1.000 εργαζόμενους, κατέγραψε το 2017 «αύξηση κύκλου εργασιών στα 125,6 εκατ. ευρώ, έναντι 120 εκατ. ευρώ το 2016, και καθαρά κέρδη στα περίπου 5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 16,3 εκατ. ευρώ». Παρ' όλα αυτά, «οι εργαζόμενοι δεν είδαμε τίποτα από την τεράστια κερδοφορία της εταιρείας να μπαίνει στην τσέπη μας». Αντίθετα, «με το πάγωμα των τριετιών, την κατάργηση επιδομάτων, την καθήλωση των μισθών και ημερομισθίων» είδαν τον μηναίο μισθό τους να συμπιέζεται. Ακόμα χειρότερα, οι εργαζόμενοι μέσα από εργολαβικές εταιρείες δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μισθούς πείνας, ενώ «η εταιρεία δεν ανανέωσε τις συμβάσεις, με αποτέλεσμα να βγουν στην ανεργία».

Η Ομοσπονδία και τα Συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους σε όλο τον όμιλο, μπροστά σε οποιοδήποτε σχεδιασμό της εργοδοσίας, να σταθούν ενιαία και με μοναδικό κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα και ανάγκες.

Να δώσουν τη μάχη και να διεκδικήσουν: Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Να μην πραγματοποιηθεί καμία απόλυση. Να πάψει το καθεστώς των εργολάβων (ICAP - ADECCO - ΓΕΝΚΑ) και να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι στη «ΦΑΜΑΡ». 5ήμερο - 8ωρο. Αυξήσεις και νέες παροχές. Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ