Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Στην τελική ευθεία η καταστροφή του Αγ. Κοσμά

Ξεκινά από σήμερα ο έλεγχος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

Στην τελική ευθεία μπαίνει η αλλοίωση μέρους της παραλίας του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό, στο όνομα των Ολυμπιακών Αγώνων. Το Προεδρικό Διάταγμα του ΥΠΕΧΩΔΕ που κατατέθηκε χτες στο ΣτΕ για επεξεργασία, προβλέπει ότι θα γίνουν προσχώσεις 84.551 τετραγωνικών μέτρων για τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας και εκβάθυνση της θάλασσας, ενώ τα ακίνητα που θα δημιουργηθούν από τον παλαιό αιγιαλό θα περιέλθουν στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου!

Χτες, η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» Γ. Αγγελοπούλου και ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ν. Αλευράς, «επιθεώρησαν» τρία εργοτάξια (Ανω Λιόσια - Πάλη και Τζούντο, Νίκαια - Αρση Βαρών και Γαλάτσι - Ρυθμική Γυμναστική και Πινγκ - Πονγκ). Οπως τουλάχιστον προκύπτει από τις πληροφορίες, η συγκεκριμένη επίσκεψη έγινε σε συνέχεια της προχτεσινής συνάντησης της προέδρου της «Αθήνα 2004» με την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου για το θέμα των Ολυμπιακών έργων. Η επιλογή των εργοταξίων έγινε με δεδομένο ότι η ΔΟΕ είχε χαρακτηρίσει «καθυστερημένα» τα συγκεκριμένα έργα, θέτοντας θέμα έγκαιρης ολοκλήρωσής τους.

Χτες επίσης υπογράφηκε η οριστική σύμβαση μεταξύ του ΟΤΕ και της «Αθήνα 2004» για την ανέγερση Δημοσιογραφικού Χωριού σε ακίνητο του Οργανισμού, έκτασης 121 στρεμμάτων στην Παλλήνη. Το έργο υπολογίζεται να ξεκινήσει τέλη Μάρτη του 2002 και να ολοκληρωθεί το Μάη του 2004, ενώ οι εγκαταστάσεις θα παραχωρηθούν στην «Αθήνα 2004» για το διάστημα Ιούνης - Σεπτέμβρης 2004. Το έργο έχει προϋπολογισμό 19 δισ. δρχ.

Η Γ. Αγγελοπούλου θα συναντηθεί στις 27 του Νοέμβρη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ το πρώτο 15νθήμερο του Δεκέμβρη με τους αρχηγούς των κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ