Τετάρτη 3 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
28ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Προετοιμάζοντας το μεγάλο αντάμωμα της νεολαίας στη Ρούμελη

Ανακοίνωση του ΣΠ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ. Στις 13 Ιούλη η συγκέντρωση στην πλατεία του Καρπενησίου, με ομιλητές τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ

Δίνοντας τη μάχη των εκλογών, η Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ δουλεύει παράλληλα για την προετοιμασία του 28ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, που θα το φιλοξενήσει στα μέρη της, στο Καρπενήσι, στις 12 - 14 Ιούλη. Η κατασκήνωση του Διημέρου θα στηθεί στο Πάρκο Κεφαλόβρυσου και στο πλούσιο πρόγραμμά του ξεχωρίζει η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 13 Ιούλη, στην πλατεία του Καρπενησίου, με ομιλητές τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.

«Εμπνεόμαστε, Διδασκόμαστε, Συνεχίζουμε! Με το ΚΚΕ πάντα μπροστά για το δίκιο του λαού!» είναι το σύνθημα του φετινού Διημέρου, που θα ταξιδέψει στην καρδιά της ανταρτομάνας Ρούμελης και θα αποτελέσει, αμέσως μετά τις εκλογές, ένα μεγάλο αντάμωμα χιλιάδων νέων από όλη την Ελλάδα, με λαμπρές σελίδες της Ιστορίας του ΚΚΕ και του λαού μας.

Οπως λέει στο κάλεσμά του προς τη νεολαία για το Διήμερο το Συμβούλιο Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ:

«Με το ΚΚΕ πάντα μπροστά για το δίκιο του λαού!

Ολα τα μέλη της ΚΝΕ στην περιοχή μας, στις μέρες που απομένουν δίνουμε την μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές στις 7 Ιούλη. Διακινούμε πλατιά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, πείθουμε περισσότερους νέους να στηρίξουν το Κόμμα μας, τη δύναμη του λαού και της νεολαίας για την επόμενη μέρα!


Δυναμώνουμε τις προσπάθειές μας σε κάθε πόλη, συνοικία και χωριό, στα πανεπιστήμια της περιοχής, στους χώρους κατάρτισης και δουλειάς.

Λέμε δυνατά στους συναδέλφους, στους συμμαθητές μας.

Η νεολαία έχει επιλογή με το ΚΚΕ! Η ψήφος στο ΚΚΕ στις 7 Ιούλη είναι ψήφος που μετράει υπέρ των συμφερόντων της νεολαίας. Είναι επένδυση για τους αγώνες που θα χρειαστεί να δώσουμε την επόμενη μέρα κόντρα στη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει! Δυνατό ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.

Απευθύνουμε κάλεσμα στη νεολαία της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας. Περνάει από το δικό σας χέρι να έχουμε ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ στην περιοχή μας, να εκλέξουμε κομμουνιστές - αγωνιστές βουλευτές στη Βοιωτία και στην Εύβοια.

Παράλληλα, η ΟΠ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ έχει τη χαρά και την ευθύνη μαζί με τη μάχη των εκλογών να δώσει και τη μάχη για τη διοργάνωση του 28ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι στις 12 - 14 Ιούλη.

Είναι η πρώτη μάχη μετά τις εκλογές, το καθιερωμένο ραντεβού χιλιάδων νέων αγωνιστών από όλη τη χώρα.

Η πραγματοποίηση του Διημέρου στην ανταρτομάνα Ρούμελη, στα χωριά που απελευθέρωσε ο ΕΛΑΣ και ο Αρης, στις Κορυσχάδες της κυβέρνησης του βουνού, στα λημέρια του Διαμαντή και του Χαρίλαου Φλωράκη, στο Καρπενήσι της νικηφόρας επιχείρησης του ΔΣΕ το Γενάρη του 1949, μας γεμίζει δύναμη, αισιοδοξία, μαχητικότητα και πείσμα για να ανταποκριθούμε σήμερα στις ανεβασμένες απαιτήσεις του αγώνα. Μαθαίνουμε την Ιστορία του ΚΚΕ, την Ιστορία του εργατικού - λαϊκού κινήματος, κοιτώντας το αύριο, το μέλλον, την κοινωνία που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.


Νέα, νέε, έλα μαζί μας! Με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ! Συνεχίζουμε... Είμαστε παρόντες και την άλλη μέρα των εκλογών στη μάχη για το δίκιο, για τα σύγχρονα δικαιώματα της νεολαίας».

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων, συναυλιών και εκδηλώσεων του Διημέρου της ΚΝΕ στο Καρπενήσι έχει ως εξής:

Παρασκευή 12 Ιούλη

Πρωί - Αφιξη κατασκηνωτών.

Δραστηριότητες της Μαθητικής Επιτροπής του ΚΣ για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Και τις 2 μέρες θα διεξάγονται τουρνουά μπάσκετ 3on3 και τουρνουά βόλεϊ.

17.30: Πεζοπορία (έως 100 ατόμων - θα γίνει με δηλώσεις συμμετοχής, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

17.30: Workshop με θέμα: «Η Μάχη του Κεφαλόβρυσου (Καρπενήσι, 1823) - Ο ρόλος της Επανάστασης του 1821 στην ανάπτυξη του καπιταλισμού στην Ελλάδα μέσα από τις σελίδες του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ (1918 - 1949)».

Θα μιλήσει ο Αναστάσης Γκίκας, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

19.30: Εκδήλωση με θέμα: «Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ (1918 - 1949): Εφόδιο στις καθημερινές μάχες των νέων κομμουνιστών. Μαθαίνουμε την Ιστορία μας με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον!».

Θα μιλήσουν ο Κώστας Σκολαρίκος, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Αρης Πλωμαρίτης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και υπεύθυνος της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ.

21.30:

- Χαιρετισμός από τον Θάνο Μπίμπα, Γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Χαιρετισμός από εκπρόσωπο των Κολεκτίβων Νέων Κομμουνιστών - Ισπανία.

21.40:«Το Καρπενήσι λεύτερο και ο λαός γιορτάζει...»

- Προβολή βίντεο για τη Μάχη του Καρπενησίου.

- Βράβευση μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ που πήραν μέρος στην επιχείρηση.

- Αφιέρωμα στα τραγούδια της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

23.00: Παραδοσιακό - δημοτικό γλέντι.

Κλαρίνο: Πάνος Πλαστήρας. Τραγούδι: Πάνος Θεοδωρογιάννης. Φιλική συμμετοχή: Γιώτα Βέη.

Σάββατο 13 Ιούλη

Πρωί:

Δραστηριότητες της Μαθητικής Επιτροπής του ΚΣ για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Επίσκεψη στο Μουσείο Κορυσχάδων (στο χώρο που φιλοξένησε το Εθνικό Συμβούλιο της Πολιτικής Επιτροπής για την Εθνική Απελευθέρωση το Μάη του 1944). Οι επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν από τις 10.00 έως τις 13.00 σε ομάδες των 100 ατόμων.

Πεζοπορία: Λόφος Αγίου Δημητρίου - Η Μάχη του Καρπενησίου (πανοραμική περιήγηση και αναφορά στους βασικούς σταθμούς της επιχείρησης του ΔΣΕ στο Καρπενήσι) - Από τις 9.00 έως τις 13.00, 3 επισκέψεις των 300 ατόμων.

20.00: Πολιτική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου με ομιλητές τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.

22.00: Συναυλία - αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι με την Ρίτα Αντωνοπούλου.

00.00: Λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα της ΟΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.

Κυριακή 14 Ιούλη

12.00: Αναχώρηση των Οργανώσεων.

  • Χρήσιμες πληροφορίες για τους συμμετέχοντες στο Διήμερο

Ο χώρος κατασκήνωσης του φετινού Διημέρου, το Πάρκο Κεφαλοβρύσου, βρίσκεται σε υψόμετρο 800 μέτρα. Στην περιοχή όπου θα είναι η κατασκήνωση υπάρχουν διακυμάνσεις της θερμοκρασίας από το πρωί έως το βράδυ, δηλαδή ζέστη το πρωί και σχετικό κρύο το βράδυ.

Για τη διαμονή στο χώρο, οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν μαζί τους τα εξής: Σκηνή, υπνόσακο - υπόστρωμα, νάιλον για προστασία της σκηνής από την υγρασία, ρουχισμό για πιο χαμηλές θερμοκρασίες (φούτερ, μακρύ παντελόνι, μπουφάν), αδιάβροχο, ατομικό φακό, ατομικό εντομοαπωθητικό.

Οι κατασκηνωτές που επιθυμούν να πάρουν μέρος στις πεζοπορίες πέραν των παραπάνω να διαθέτουν τα εξής: Ελαφρύ αρβυλάκι ή αθλητικά παπούτσια, μακρύ ελαφρύ παντελόνι, μακρυμάνικο πουκάμισο ή ελαφριά ανοιχτόχρωμη μπλούζα, καπέλο και αντηλιακό.

Προαιρετικά επίσης: Γυαλιά ηλίου, ένα δεύτερο φανελάκι, δεύτερο ζευγάρι κάλτσες και λίγα τρόφιμα (ξηρά τροφή, σταφίδες ή τοστ).

Παιδική κατασκήνωση

Για άλλη μια φορά στο πλαίσιο του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου, θα διεξαχθεί και παιδική κατασκήνωση για παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και Γυμνασίου, με δικό της πρόγραμμα δραστηριοτήτων που έχει ως εξής:

  • Παρασκευή 12 Ιούλη

Πρωί: Αναχώρηση από τις περιοχές, αφίξεις και τακτοποίηση στις σκηνές. Μεσημέρι: Μεσημεριανό φαγητό. Απόγευμα: Επίσκεψη στο Πάρκο του Νεύτωνα, εκπαιδευτικό πάρκο με θέμα τις φυσικές επιστήμες, αλλά και πολλά υπαίθρια παιχνίδια. Βράδυ: Πάρτι με πολλές εκπλήξεις, χορό και τραγούδι. Βραδινό φαγητό.

  • Σάββατο 13 Ιούλη

Πρωί: Ατομική υγιεινή - πρωινό - καθαριότητα χώρου. Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού. Ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες. Μεσημέρι: Μεσημεριανό φαγητό. Απόγευμα: Συμμετοχή στην πορεία και τη συγκέντρωση στο Καρπενήσι. Βράδυ: Προβολή ταινίας - συναυλία.

  • Κυριακή 14 Ιούλη

Πρωί: Ατομική υγιεινή - πρωινό - καθαριότητα χώρου. Πεζοπορία. Αναμνηστικές φωτογραφίες. Μεσημέρι: Αναχώρηση για τις περιοχές.

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στην παιδική κατασκήνωση πρέπει να έχουν μαζί τους: Υπνόσακο, υπόστρωμα, λεπτή κουβέρτα, παγούρι, φακό, αντηλιακό, αντικουνουπικό. Είδη προσωπικής υγιεινής (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, πετσέτα, σαμπουάν κ.λπ.). Ανοιχτόχρωμα - ελαφριά ρούχα, καπέλο, μπουφάν, χοντρά ρούχα για τον ύπνο, αθλητικά παπούτσια. Φάρμακα, εφόσον ακολουθείται κάποια φαρμακευτική αγωγή. Θα υπάρχουν γιατρός και ιατρείο στο χώρο. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις κατά τόπους Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διασκέδασαν μαθαίνοντας με το πρωτότυπο παιχνίδι γρίφων!(17/7/2019)
Ετοιμάζεται το μεγάλο πανελλαδικό νεολαιίστικο αντάμωμα(10/7/2019)
Το πρόγραμμα του Διημέρου(10/7/2019)
Στο Καρπενήσι στήνεται η μεγάλη κατασκήνωση της νεολαίας(10/7/2019)
Πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων(26/6/2019)
Στο Καρπενήσι στις 12-14 Ιούλη το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ(12/6/2019)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org