Παρασκευή 14 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να παρθούν μέτρα στη βαθμολόγηση για το μάθημα της Φυσικής

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης με αφορμή τα θέματα της Φυσικής στις πανελλαδικές εξετάσεις

INTIME NEWS

Με αφορμή τα θέματα στις πανελλαδικές εξετάσεις στο μάθημα της Φυσικής, που κατά κοινή ομολογία ήταν εξαιρετικά δύσκολα, εκτός του πνεύματος που θα έπρεπε να έχουν τα θέματα σε έναν τέτοιο διαγωνισμό και μη διαχειρίσιμα μέσα στο δίωρο που έχουν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Οι χιλιάδες μαθητές, υποψήφιοι Πανελλαδικών Εξετάσεων, που εξετάστηκαν χτες (σ.σ. προχτές) στο μάθημα της Φυσικής, έχουν κάθε λόγο να είναι οργισμένοι με τα θέματα των εξετάσεων.

Τα θέματα Φυσικής δεν ήταν απλά πιο δύσκολα από άλλες χρονιές. Πρόκειται για εξαντλητικά, άκρως απαιτητικά, θέματα, που λόγω του εύρους και της δομής τους απέκλειαν την πλειοψηφία των μαθητών από το να ανταποκριθεί. Δεν είναι τυχαίο πως όλες οι αρμόδιες επιστημονικές ενώσεις συμφωνούν σε αυτό.

Οι μαθητές που προσπάθησαν να γράψουν καλά, κόντρα σε όλα τα εμπόδια, που έτσι και αλλιώς συναντάνε από τη γνωστή κατάσταση στο σχολείο, δεν θα πληρώσουν τα σπασμένα ακόμα μια φορά.

Το υπουργείο Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη να τοποθετηθεί και κυρίως να βρει λύση.

Η ΚΝΕ απαιτεί να παρθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να υπάρξει τρόπος βαθμολόγησης στα συγκεκριμένα θέματα, που να παίρνει υπόψη τις παρατηρήσεις επιστημονικών ενώσεων και επιστημόνων, όπως:

α) Στη βαθμολόγηση του Β θέματος να μετρήσει αναλογικά η σωστή, έστω και τμηματική, διαδικασία δικαιολόγησης.

β) Στη βαθμολόγηση των Γ και Δ θεμάτων, λόγω τεράστιου όγκου πράξεων ως προς τον διαθέσιμο χρόνο, η βαθμολόγηση να εστιασθεί κυρίως στη σωστή αντιμετώπιση του φυσικού προβλήματος».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org