Παρασκευή 14 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Παιδί και Τέχνη»

Με την ενότητα «Παιδί και Τέχνη» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2019. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον υπαίθριο χώρο του Σκαγιοπουλείου, με εξαίρεση την παράσταση Αριστοφάνη «Πλούτος», η οποία θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο «Αίγλη».

Ο κύκλος των εκδηλώσεων ανοίγει την Τρίτη 18 Ιούνη στις 17.30 με «Το βιβλιόδεντρο του μαγικού κήπου», για παιδιά του Δημοτικού, τα οποία θα αναζητούν στον κήπο του Σκαγιοπουλείου τα κρυμμένα παραμύθια, για να βοηθήσουν τα λόγια - σπόρους να ...φυτρώσουν. Τα παιδιά θα ακούνε ιστορίες και τραγούδια από έναν κόσμο χωρίς σύνορα, θα βρίσκουν τους περιπλανώμενους ήρωες και έτσι θα φτιάξουν ένα... βιβλιόδεντρο. Στις 20.30 τη σκυτάλη θα πάρει το «Θέατρο Κούκλας Ιρίνα Μπόικο» με το έργο «Ολα είναι μουσική», μια παράσταση με ηθοποιούς, κούκλες και θέατρο σκιών, όπου όλο το κοινό συμμετέχει ενεργά.

Την Τετάρτη 19 Ιούνη, στις 20.30, ο δημιουργός των τραγουδιών που περιέχονται στους δίσκους «Λάχανα και Χάχανα», Τάσος Ιωαννίδης, οδηγεί τα παιδιά σε μια διασκεδαστική περιπλάνηση, γεμάτη ρυθμό και μελωδία. Τραγουδάει, αφηγείται, παίζει με τα παιδιά και τα καλεί να συμμετάσχουν στα τραγούδια. Στις 20.00 την ίδια μέρα, στην «Αίγλη», τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών του δήμου, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και το Μουσικό Εργαστήρι του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου, θα παρουσιάσουν τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη.

Την Παρασκευή 21 Ιούνη, στις 19.00, το Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά και εφήβους του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας θα παρουσιάσει και θα προσφέρει στα παιδιά «Μικρές στιγμές... Μεγάλης ευτυχίας», και στις 21.30 θα ανέβει η παράσταση «Το γαλάζιο πουλί» του Μορίς Μέτερλινγκ, από το εφηβικό τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις της ενότητας «Παιδί και Τέχνη» είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ