Τετάρτη 5 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»

Γενάρης - Φλεβάρης - Μάρτης, τεύχος 181

Περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ», Τεύχος 181 (Γενάρης -Φλεβάρης- Μάρτης)
Περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ», Τεύχος 181 (Γενάρης -Φλεβάρης- Μάρτης)
Αφιερωμένο, φέτος, στα 75 χρόνια από την Απελευθέρωση της χώρας από τους ναζί κατακτητές (1944 - 2019) και στα 70 χρόνια από το τέλος της Εποποιίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (1949 - 2019) κυκλοφόρησε με πλούσια ύλη, σχετικά, το περιοδικό της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» (τεύχος 181, Γενάρη - Φλεβάρη - Μάρτη). Με το Αρθρο της Σύνταξης, όπως και με άλλο άρθρο σχετικά με τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, απευθύνεται κάλεσμα προς τους αγωνιστές/στριες, τους απογόνους και τους φίλους της Αντίστασης και του ΔΣΕ, τους επαναπατρισμένους πολιτικούς πρόσφυγες και τις οικογένειές τους, για ενίσχυση του ηρωικού και τιμημένου ΚΚΕ, του Κόμματος οργανωτή, καθοδηγητή, ψυχής και ραχοκοκαλιάς τότε της Αντίστασης και του ΔΣΕ και σήμερα μπροστάρη στους αγώνες του λαού μας.

Στο ΑΦΙΕΡΩΜΑ περιλαμβάνονται τα υλικά από την παρουσίαση του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ (1918 - 1949): Οι ομιλίες του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, και της Ελ. Μπέλλου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ (στο επόμενο τεύχος θα δημοσιευτεί η ομιλία της σ. Αλέκας Παπαρήγα). Στη στήλη ΕΠΕΤΕΙΟΙ δημοσιεύονται υλικά για την απαράδεκτη Συμφωνία της Βάρκιζας (το πώς και το γιατί...) και στη στήλη ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣΕ υλικά για την 3η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ του Σεπτέμβρη 1947, όπου αποφασίστηκε το κύριο βάρος να δοθεί στην ανάπτυξη του ΔΣΕ.

Πλούσιο είναι το περιεχόμενο που δημοσιεύεται, επίσης, στις άλλες στήλες, όπως στα ΡΕΠΟΡΤΑΖ για τη χρονιάτικη συνεστίαση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και την ομιλία - χαιρετισμό του σ. Δ. Κουτσούμπα προς τους αγωνιστές/στριες και η αναφορά στις οφειλόμενες γερμανικές αποζημιώσεις, ανταπόκριση για την επετειακή εκδήλωση στο Γοργοπόταμο. Στη στήλη ΑΡΘΡΑ - ΜΕΛΕΤΕΣ αναδημοσιεύεται (από τον «Ριζοσπάστη») άρθρο του καθηγητή Ιστορίας στο ΑΠΘ Γιώργου Μαργαρίτη, που αναδεικνύει τους δύο αντίθετους κόσμους: Του δοσιλογισμού από τη μια και των αγωνιζόμενων ενάντια στο φασισμό Ελλήνων από την άλλη, με αφορμή τα γεγονότα της μεγάλης διαδήλωσης της 5ης Μαρτίου για τη ματαίωση της επιστράτευσης. Ενδιαφέροντα είναι, επίσης, άλλα ρεπορτάζ και υλικά που δημοσιεύονται στις άλλες στήλες του περιοδικού.

Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» διατίθεται:

  • Στα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ: Μαυρομματαίων 12, Αθήνα, τηλέφωνο 210.8222.952, Φαξ: 210.8834.093.
  • Στα κατά τόπους παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ