Σάββατο 25 Μάη 2019 - Κυριακή 26 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ
Οι ναύτες πρέπει να πάρουν θέση, να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ

Σε επιστολή του ναύτης μάς γράφει:

«Ολοι εμείς που κάνουμε τη θητεία μας στις μονάδες του ναυτικού, στους ναύσταθμους, στα πλοία, μάθαμε και καταλάβαμε από την πρώτη κιόλας μέρα της κατάταξής μας ότι η λογική και η αντίληψη που λέει να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας κοντράρει με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Χιλιάδες ελλείψεις, ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης, άσχημης ποιότητας φαγητό, μειωμένοι προϋπολογισμοί για τις ανάγκες, ελλείψεις σε χώρους αναψυχής και πολλά άλλα να συνθέτουν το σκηνικό.

Από την άλλη, 4 δισ. στους ΝΑΤΟικούς "συμμάχους" μας, άπειρες ναυτικές ασκήσεις και ένα μόνιμο... "yes sir" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων (πλην ΚΚΕ) στις επιταγές και ορέξεις των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Οι ερχόμενες εκλογές, ευρωεκλογές και τοπικές, μπορούν να είναι αφορμή για να καταδικαστούν αυτές οι πολιτικές που έχουν φέρει εμάς και τις οικογένειές μας στη φτώχεια. Μπορεί να δοθεί μήνυμα, ότι η Ελλάδα δεν θέλουμε να είναι μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση που θα αξιοποιείται για ορμητήριο ώστε να σκοτώνονται οι λαοί. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

Να δοθεί μήνυμα ότι δεν είμαστε με την ΕΕ, που έχει καταδικάσει τη νεολαία να ζει με την ανασφάλεια για την εργασιακή της προοπτική, τους μισθούς και τη ζωή της. Την ΕΕ, όπου 117,5 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, που θέλει τη νεολαία να κινείται από χώρα σε χώρα για να βρίσκει δουλειά, να μην έχει δικαιώματα, να είναι φθηνό εργατικό δυναμικό.

Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ συμμετέχουν αγωνιστές που γνώρισες στο σχολείο σου και στη σχολή σου, στη δουλειά σου αλλά και μέσα στο στρατό. Θα βρεις αυτούς που πραγματικά παλεύουν ενάντια στους φασίστες - ναζί της Χρυσής Αυγής. Μη χάσεις την ευκαιρία να τους γκρεμίσουμε από την τρίτη θέση. Εχθρεύονται καθετί προοδευτικό. Δεν έχουν βγάλει άχνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη θητεία μας, αλλά είναι πρώτοι όταν πρόκειται να ζητήσουν την τιμωρία αγωνιστών στρατιωτών.

Με δυνατό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες στέλνουμε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της ΕΕ, της συμμετοχής της χώρας μας στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ».

***
Οι ΕΛΔΥΚάριοι ψηφίζουμε ΚΚΕ!

Σε επιστολή τους φαντάροι από όλες τις μονάδες της ΕΛΔΥΚ σημειώνουν:

«Στην περιοχή της Κύπρου οι εξελίξεις γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνες. Μια σειρά ιμπεριαλιστικά κράτη και μονοπωλιακοί όμιλοι ("ExxonMobil", "Total", "Eni") αξιώνουν να βάλουν χέρι στον ενεργειακό πλούτο της περιοχής, αξιοποιώντας και τη στρατηγική θέση η οποία προσφέρεται. Η αυξανόμενη συγκέντρωση στρατευμάτων στην περιοχή δείχνει πως δεν θα διστάσουν να μπλέξουν τους λαούς ακόμη και σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο ώστε να διασφαλίσουν τα συμφέροντα και την κερδοφορία τους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το αφήγημα της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης", έχει ενεργό συμμετοχή σ' αυτές τις εξελίξεις. Εχει γίνει ο καλύτερος συνομιλητής των Αμερικανών και ΝΑΤΟικών. Είναι η κυβέρνηση που μας λέει ότι για τις ανάγκες των στρατιωτών δεν υπάρχουν λεφτά, ενώ την ίδια στιγμή δαπανούν δισ. ευρώ για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Μαζί με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, όλοι τους στο κάρο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, προσπαθούν να μας πείσουν ότι η συνεχιζόμενη εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας. Οι φαντάροι και τα στελέχη που υπηρετούμε στην Κύπρο γνωρίζουμε ότι αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Οι ίδιες οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος το διαψεύδουν για ακόμη μια φορά.

Στο δρόμο για τις εκλογές στις 26 Μάη και τι δεν έχουμε ακούσει. Για τις "αξίες" και τη "δημοκρατία" της ΕΕ, για "πρόοδο" και "αντιφασιστικά" μέτωπα. Προεκλογικά σποτάκια που "μιλάνε" στη γλώσσα των νέων για να ψαρέψουν ψήφους. Εφτασαν στο σημείο να αγγίξουν και να λερώσουν ό,τι αγωνιστικό, ανυπότακτο και ανατρεπτικό έχει βγάλει το κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα στη χώρα μας, βάζοντας στο ίδιο βίντεο τον δικτάτορα Μεταξά με τους κομμουνιστές αγωνιστές. Μιλάνε για φρένο στην ακροδεξιά στην Ευρώπη αυτοί που φωτογραφίζονται με χρυσαυγίτες στα νησιά και στις παρελάσεις και συγκυβέρνησαν με τον ακροδεξιό Καμμένο.

Και όλα αυτά για να κρυφτεί ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της πολιτικής τους. Την κλιμάκωση της επίθεσης στα δικαιώματά μας τη ζούμε καθημερινά. Οσα ψίχουλα κι αν μας ρίξουν, όσο "ρεαλισμό" κι αν πουλήσουν... Οι φαντάροι δεν τσιμπάμε! Εχουμε πείρα, μπορούμε να κάνουμε το βήμα μπροστά! Τα προβλήματά μας δεν έμειναν έξω απ' τα στρατόπεδα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, οι διεκδικήσεις των φαντάρων δεν σταμάτησαν και δεν θα σταματήσουν. Οι φαντάροι της ΕΛΔΥΚ έδωσαν τη μάχη και συνεχίζουν για δωρεάν μεταφορές, αξιοποίηση του "C-130" για όλους, για καλύτερες συνθήκες υγιεινής και σίτισης.

Αποδείξαμε και αποδεικνύουμε ότι έχουμε φωνή, έχουμε δικαιώματα και τα διεκδικούμε!

Δυναμώνουμε τη φωνή μας δυναμώνοντας το ΚΚΕ παντού!

Οι ΕΛΔΥΚάριοι ψηφίζουμε ΚΚΕ για να πάρουν το μήνυμα!

Οι ΕΛΔΥΚάριοι ψηφίζουμε ΚΚΕ για να πάρει δύναμη ο αγώνας μας!

Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που:

  • Εναντιώνεται στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
  • Πολεμάει τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.
  • Ενώνει τη φωνή του με τις διεκδικήσεις μας απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα.
  • Εφερε τα προβλήματα των φαντάρων στη Βουλή.

Οι φαντάροι, συνολικά η νεολαία, χρωστάμε μια απάντηση για το μέλλον που μας ετοιμάζουν».

***
Οι νεοσύλλεκτοι ψηφίζουμε ΚΚΕ

Σε επιστολή του στρατιώτης της Β' ΕΣΣΟ/2019 μάς γράφει:

«Οι νεοσύλλεκτοι φαντάροι από την αρχή της θητείας μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια σειρά από εκρηκτικά προβλήματα. Προβλήματα που αφορούν τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης, το δυσβάσταχτο κόστος που απαιτείται για να περάσουμε τους μήνες που υπηρετούμε και πολλά άλλα.

Οι φαντάροι είμαστε μέσα στο στρατό, αλλά το μυαλό μας βρίσκεται έξω, στις σπουδές μας, στις δουλειές μας, στους δικούς μας ανθρώπους. Οι φαντάροι συζητάνε, ανταλλάσσουν γνώμες, κάνουν όνειρα και νιώθουν ανασφάλεια για το μέλλον...

Η έναρξη της θητείας με την ορκωμοσία μας πραγματοποιείται δύο μέρες πριν τις εκλογές. Είναι κρίσιμο τι στάση θα κρατήσει ο κάθε φαντάρος που θα ψηφίσει. Κάθε μέρα στο ΚΨΜ, οι τηλεοράσεις δείχνουν ντιμπέιτ υποψηφίων, συνεντεύξεις και ομιλίες. Αναπόφευκτα το κύριο θέμα συζήτησης είναι οι εκλογές.

Οι νεοσύλλεκτοι που υπηρετούμε τη θητεία μας στις Ενοπλες Δυνάμεις έχουμε κάθε λόγο σ' αυτές τις εκλογές να ψηφίσουμε ΚΚΕ. Η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση στην πάλη για τα δικαιώματα των φαντάρων. Το ΚΚΕ ήταν και είναι πάντα δίπλα στον φαντάρο, με κάθε τρόπο. Με την ανάδειξη των προβλημάτων μας, τις Ερωτήσεις στη Βουλή, με τροπολογίες σε προτάσεις νόμου με βάση τις δικές μας ανάγκες. Με την ανακοίνωση στο χέρι έξω από τα στρατόπεδα αλλά και την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών με τα χακί, το ΚΚΕ παλεύει να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματά μας.

Η περίοδος στην οποία καλούμαστε να υπηρετήσουμε τη θητεία μας κάθε άλλο παρά ήρεμη και ασφαλής είναι. Οι τελευταίες και μόνο εξελίξεις, με την απόφαση της Τουρκίας να "τρυπήσει" στην κυπριακή ΑΟΖ, δείχνουν πόσο επικίνδυνα μπορεί να εξελιχθεί η κατάσταση. Την ίδια στιγμή, η μεγάλη συγκέντρωση πολεμικών δυνάμεων αρκετών χωρών γύρω από τη Μεγαλόνησο μόνο καθησυχαστική δεν είναι.

Η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί μονόδρομο για να δυναμώσει η πάλη του λαού μαζί με τους φαντάρους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας μας. Να καταδικαστούν η ΕΕ και η δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ. Η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί ενίσχυση στην κοινή πάλη με τους λαούς της Ευρώπης, ενάντια σε πολέμους, φτώχεια, εκμετάλλευση.

Σ' αυτές τις εκλογές κάνουμε τη διαφορά, ψηφίζουμε ΚΚΕ για να τους ψαρώσουμε εμείς.

Καλή θητεία με ψηλά το κεφάλι!».

***
Σταθερή δύναμη στο πλευρό μας είναι το ΚΚΕ

Σε επιστολή τους, νεοσύλλεκτοι από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο περιγράφουν μία άθλια κατάσταση από την πρώτη κιόλας μέρας της κατάταξής τους. Αναφέρουν με την επιστολή τους:

«Από την πρώτη μέρα της θητείας μας, έγινε ξεκάθαρο πως ο κάθε φαντάρος πρέπει να αρκεστεί στα "ρέστα" που περισσεύουν από τις χρηματοδοτήσεις για το ΝΑΤΟ. Οι ελλείψεις σε βασικά αναγκαία αγαθά είτε λύνονται αργά (όπως άρβυλα στο σωστό νούμερο) είτε δεν λύνονται καθόλου, και ο καθένας μας πρέπει να βάζει από την τσέπη του λεφτά για κάλτσες, ωτασπίδες, φανέλες, αθλητικά παπούτσια κ.λπ.

Επιπλέον, το στοίβαγμα στους θαλάμους έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που σε κάποιες διμοιρίες δεν χωράει ένας άνθρωπος ανάμεσα από δυο κουκέτες (!), ενώ δεν υπάρχουν ούτε αρκετές πρίζες. Οι τουαλέτες στην πλειοψηφία τους είναι ανεπαρκείς, καθώς αντιστοιχούν περίπου 5 ανά 100 άτομα, ενώ ο καθαρισμός τους γίνεται κατά πλειοψηφία χωρίς καθαριστικά (μόνο με νερό) και με γάντια μίας χρήσης... που έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φόρες. Σε πολλές εγκαταστάσεις οι φαντάροι έχουν φέρει τα δικά τους πολύπριζα και τα μοιράζονται, μπας και καταφέρουν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους.

Οταν αναδεικνύουμε αυτά τα προβλήματα και ζητάμε την επίλυσή τους, με πολύ θράσος και χωρίς ντροπές μάς απαντούν πως "είμαστε πολύ ευαίσθητοι" που δεν θέλουμε να κοιμόμαστε παρέα με ποντίκια ή που δεν έχουμε ζεστό νερό. Στον ίδιο λόγο τους, βέβαια, περήφανα ζητωκραυγάζουν για τη συμμετοχή μας σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

Προσπαθούν σε κάθε αναφορά να μας υπενθυμίζουν ότι "η πολιτική δεν έχει θέση στο στρατό" και ότι "στο στρατόπεδο δεν πρέπει να συζητάμε πολιτικά", "δεν έχουν θέση αυτά εδώ". Το μόνο που μετράει είναι η διαταγή του ανώτερου και τίποτα άλλο.

Οι φαντάροι δεν συμβιβάζονται με αυτήν την κατάσταση. Η διεκδίκηση για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και αξιοπρεπή θητεία είναι μονόδρομος.

Σταθερή δύναμη στο πλευρό μας είναι το ΚΚΕ, που ακόμα και την πρώτη μέρα κατάταξής μας στο Μεγάλο Πεύκο ήταν απ' έξω.

Αξίζει να συμμετάσχουμε στις εκλογές και να το δυναμώσουμε σε όλες τις κάλπες, ειδικά σ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες θα υπηρετήσουμε τη θητεία μας.

Δυνατό ΚΚΕ για να δυναμώσει η φωνή απέναντι στις στρατιωτικές δομές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στα σχέδια για περισσότερο ΝΑΤΟ στην Ελλάδα.

Δεν βαράμε προσοχή στους φονιάδες της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Συρίας, της Λιβύης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ