Τρίτη 23 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Νέες ενδοκυβερνητικές διαφωνίες

Νέους «τριγμούς» στο συμμαχικό σχήμα Λέγκα - «Κίνημα 5 Αστέρων», που συγκυβερνά στην Ιταλία, προκαλούν οι κατηγορίες για διαφθορά που αντιμετωπίζει ο (προερχόμενος από τη Λέγκα) υφυπουργός Μεταφορών της Ιταλίας Αρμάντο Σίρι.

Οι εισαγγελικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος του Σίρι, που σύμφωνα με τις κατηγορίες δωροδοκήθηκε για να ευνοήσει μια ενεργειακή εταιρεία, η οποία μάλιστα θεωρείται πως συνδέεται και με τη μαφία. Ο Σίρι έχει δηλώσει αθώος και απέκλεισε το ενδεχόμενο παραίτησής του, ωστόσο ο (προϊστάμενός του) υπουργός Μεταφορών Ντανίλο Τονινέλι, που προέρχεται από τα «M5S», ανακοίνωσε πως τον απαλλάσσει από τις αρμοδιότητές του μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Μάλιστα, ο ηγέτης του «M5S» και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Λουίτζι ντι Μάγιο, χαρακτήρισε «ξεκάθαρη» την ανάγκη ο Σίρι να παραιτηθεί, λέγοντας μάλιστα ότι «πρόκειται για ηθικό και πολιτικό ζήτημα». Επίσης, ο ντι Μάγιο ισχυρίστηκε ότι «η Λέγκα απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση», δηλώνοντας «πράγματι συγκλονισμένος», ενώ υποστήριξε ότι το κόμμα του στο παρελθόν είχε διαπιστώσει ότι ο Σίρι προσπαθεί να εισαγάγει μέτρα που «έμοιαζαν περίεργα και τα σταματήσαμε».

Από τη μεριά του, ο ηγέτης της Λέγκα (και δεύτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης) Ματέο Σαλβίνι θύμισε στους «φίλους μας των "Πέντε Αστέρων"» ότι υπερασπίστηκαν την Βιρτζίνια Ράτζι, στέλεχος των «M5S», που είναι δήμαρχος της Ρώμης και επίσης ερευνήθηκε με παρόμοιες κατηγορίες. «Παρακαλώ να μην εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά», σχολίασε ο Σαλβίνι, απευθυνόμενος στους συμμάχους του στην κυβέρνηση. Πρόσθεσε δε ότι «η Λέγκα θέλει να κυβερνά καλά και για πολύ καιρό προς το συμφέρον των Ιταλών. Οι σκέψεις για μια κυβερνητική κρίση μπορούν να βρεθούν μόνο στο κεφάλι του Ντι Μάγιο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ