Τετάρτη 10 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Οι φοιτητές να κάνουν τη διαφορά ενισχύοντας την «Πανσπουδαστική ΚΣ»

Ανοίγουν σήμερα οι κάλπες των φοιτητικών και σπουδαστικών Συλλόγων σε όλη τη χώρα, όπου οι φοιτητές προσέρχονται για να εκλέξουν τα νέα τους Διοικητικά Συμβούλια.

Η μαζική συμμετοχή και η στήριξη στην «Πανσπουδαστική ΚΣ» σε όλη την Ελλάδα είναι μια πρώτη, μαζική απάντηση σε όλους όσοι θέλουν τη νεολαία αμέτοχη, τους φοιτητές συνένοχους, θεατές στη σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος.

Η ενίσχυση της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» είναι η φοιτητική επιλογή για ζωντανούς, μαχητικούς φοιτητικούς Συλλόγους, που θα παλεύουν για τα σύγχρονα δικαιώματα των φοιτητών, θα βάζουν εμπόδια στην πολιτική κυβερνήσεων - ΕΕ - κεφαλαίου. Οι δεκάδες Σύλλογοι, εξάλλου, όπου η «Πανσπουδαστική ΚΣ» είναι πρώτη δύναμη τα τελευταία χρόνια, αυτό αποδεικνύουν με τη δράση τους, με τις κατακτήσεις που καταφέρνουν να έχουν στους αγώνες τους (π.χ. τη μη απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από τα πτυχία, την εγγραφή όλων όσοι δικαιούνταν μετεγγραφή κ.ά.), με τον πλούτο των δραστηριοτήτων που αναπτύσσουν (εκδηλώσεις και επισκέψεις σχετικές με το αντικείμενο σπουδών, έκδοση περιοδικών, αθλητικές ομάδες, πολιτιστικά φεστιβάλ κ.ά.).

Η ψήφος στην «Πανσπουδαστική ΚΣ» κάνει τη διαφορά, στέλνει ισχυρό αγωνιστικό μήνυμα, βάζοντας στο στόχαστρο αυτούς που εκτελούν τα δικαιώματα των φοιτητών στις σπουδές και τη ζωή. Δίνει απάντηση στην κυβέρνηση, που από τη μια επιχειρεί να «χαϊδεύει τα αυτιά» της νεολαίας και από την άλλη τσακίζει τα ιδρύματα με την υποχρηματοδότηση και τις αναδιαρθρώσεις για επέκταση της επιχειρηματικότητας, ενώ υποδέχεται με ΜΑΤ και χημικά τις διεκδικήσεις των φοιτητών. Δίνει απάντηση και στη ΝΔ, που παρουσιάζει ως φάρμακο διά πάσαν νόσον τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ενώ η παράταξή της στους φοιτητές, η ΔΑΠ (όπως εξάλλου και η ΠΑΣΠ), είναι πρωταγωνίστρια χρόνια στο έργο της διάλυσης του φοιτητικού κινήματος, της εκλογικής νοθείας, της αδρανοποίησης συλλόγων, της εξαγοράς και της διάβρωσης νεανικών συνειδήσεων. Κόντρα σε αυτά, η ενίσχυση της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» σημαίνει ότι οι φοιτητές διαμορφώνουν καλύτερους όρους μέσα στις σχολές για τον αγώνα τους για τα δικαιώματά τους.


Δικαίωμα ψήφου στις σημερινές εκλογές έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη των Συλλόγων, που ψηφίζουν με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας. Την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει η Εφορευτική Επιτροπή που ορίζεται σε κάθε Σύλλογο. Για τα αποτελέσματα ισχύει το σύστημα της απλής αναλογικής και τα λευκά ψηφοδέλτια καταμετρούνται στα έγκυρα.

Το βράδυ, αφού κλείσουν οι κάλπες, στην ιστοσελίδα ekloges-spoudastes.gr θα αναρτώνται τα αποτελέσματα από κάθε Σύλλογο, μόλις τελειώνει η καταμέτρηση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα με τα αποτελέσματα και μέσω συνδέσμου (link) από την ιστοσελίδα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (www.spoudastes.gr).



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ