Τετάρτη 10 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
Και πάλι αυτοδύναμη αναδείχθηκε η «Πανσπουδαστική»

Αυτοδύναμη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε η «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» στις εκλογές του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης, που έγιναν την περασμένη Πέμπτη. Συγκεκριμένα, η «Πανσπουδαστική» κατέκτησε 5 έδρες στο ΔΣ του Συλλόγου, ενώ «Αγωνιστικές Κινήσεις» και «Ανετοι» (σχήμα των ΕΑΑΚ) πήραν από 2 έδρες.

Σε ανακοίνωσή της, αφού χαιρετίζει τους φοιτητές που τη στήριξαν, η «Πανσπουδαστική» σημειώνει:

«Ολη τη χρονιά βρισκόμασταν στη μάχη, στους αγώνες ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, η οποία παίρνοντας τη σκυτάλη απ' τις προηγούμενες ευθύνεται στο ακέραιο για την κατάσταση που επικρατεί στις φοιτητικές εστίες και εδώ στην Ξάνθη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά μόνο, υπάρχουν περίοδοι που οι φοιτητές στις εστίες κάνουμε μπάνιο με κρύο νερό, δεκάδες δωμάτια που όλο το χειμώνα δεν είχαν καλοριφέρ, τουλάχιστον ένα δωμάτιο όπου κατά τη διάρκεια πρόσφατης βροχόπτωσης έμπαιναν νερά απ' την οροφή, δωμάτια με μούχλα στους τοίχους και ο κατάλογος συνεχίζεται...

Βρεθήκαμε σε μάχες για να μη διωχθεί απ' τις εστίες κανένας φοιτητής που παλεύει να τελειώσει τις σπουδές του, για να μπουν έγκαιρα όλοι οι πρωτοετείς και για όσους δεν χωρέσουν να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία, παλέψαμε ενάντια στην υποβάθμιση της σίτισης και ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων στη λέσχη, απαιτήσαμε να παρθούν άμεσα μέτρα συντήρησης των κτιρίων. Ακόμα, καταδικάσαμε απερίφραστα την προσπάθεια δημιουργίας ΝΑΤΟικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη. (...)

Το σημαντικό είναι όλοι μαζί οι οικότροφοι, από εδώ και πέρα, να ζωντανέψουμε ακόμα περισσότερο τον Σύλλογό μας, τις συνελεύσεις και τις δράσεις του. Αυτό είναι το μόνο όπλο μας! Ο καθένας μόνος του είναι εύκολο να νικηθεί. Ολους μαζί όμως δεν μπορούν να μας νικήσουν! Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επιβάλουμε τα αιτήματά μας, τα οποία είναι απόλυτα δίκαια! (...)

Σ' αυτήν την κατεύθυνση θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις και το επόμενο διάστημα. Ετσι ώστε ο Σύλλογος να είναι το αποκούμπι των οικότροφων απέναντι σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, η καρδιά του αγώνα τους. Μαζί με τους υπόλοιπους συμφοιτητές και τους εργαζόμενους γονείς μας, γιατί η δύναμη βρίσκεται στη συμμαχία μας».

Τέλος, καλεί τους φοιτητές να επιλέξουν το ψηφοδέλτιο της «Πανσπουδαστικής» και στις σημερινές εκλογές του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ