Παρασκευή 5 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΟΣ
Με τιμόνι σταθερό, συνεχίζουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους

Μιλώντας χτες βράδυ στους συνδικαλιστές και εργαζόμενους που έδωσαν ολημερίς τη μάχη ενάντια στις μεθοδεύσεις της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Νομίζουμε ότι αυτές τις μέρες δώσαμε μια μάχη δύσκολη, απέναντι στον συνασπισμένο αντίπαλο των παρατάξεων της εργοδοσίας, των κυβερνήσεών της και των μηχανισμών τους. Αυτή όμως η μάχη που δώσαμε είναι μια μάχη ελπίδας, είναι μια μάχη προοπτικής, που αφορά τις ανάγκες της τάξης μας. Μια μάχη που θα τη συνεχίσουμε για όσο χρειαστεί. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Γιατί αυτός ο αγώνας δεν είναι αγώνας για τις καρέκλες. Είναι αγώνας για τα δίκαια της εργατικής τάξης, για να κάνει η τάξη μας ένα μπόι παραπάνω και να ζήσει με αξιοπρέπεια, γιατί έχει όλες τις δυνατότητες.

Εριξαν πολλή λάσπη, πολλή συκοφαντία, πολλή βρωμιά, αλλά σε αυτά εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πρόκειται να πιάσει ποτέ. Για μας η ανασύνταξη του κινήματός μας, η μαζικοποίηση των σωματείων, η οργάνωση των εργαζομένων στα συνδικάτα είναι πρώτο και κυρίαρχο μέλημά μας. Ξέρουμε ότι αυτός ο αγώνας θα έχει βάθος χρόνου, δεν τελειώσαμε, δεν ξεμπερδέψαμε με αυτούς, να είστε σίγουροι γι' αυτό. Θέλει από αύριο κιόλας, με τόλμη, με αποφασιστικότητα, με ανοιχτή καρδιά να απευθυνθούμε σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα τι "θεό" πιστεύει ο καθένας. Και μαζί με αυτούς να κάνουμε προσπάθεια να δυναμώσει ο αγώνας, να δυναμώσει η πάλη.

Θέλουμε ακόμη από εδώ να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους εκείνους τους αντιπροσώπους, που ανεξάρτητα σε ποια παράταξη ανήκαν, ανεξάρτητα αν μέχρι το τέλος θα έφταναν στην κάλπη, αν γινόταν πραγματικό συνέδριο, να τους ευχαριστήσουμε, γιατί σε αρκετά σημεία και αυτοί συμφωνούσαν, σε αρκετά σημεία καταλάβαιναν ότι δεν πάει άλλο αυτή η σαπίλα, αυτή η βρωμιά, αυτή η μαφία που βρίσκεται στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ.

Πρέπει να τελειώνουμε με αυτούς, όμως ο δρόμος είναι μεγάλος και θέλει από εμάς δύναμη, μαχητικότητα, αποφασιστικότητα, οργάνωση, σχέδιο, να μη βάζουμε ταμπέλες σε κανέναν εργαζόμενο. Στα σκουπίδια μόνο οι ηγεσίες τους. Με όλους τους άλλους εργαζόμενους μας ενώνουν πολλά πράγματα. Μας ενώνει ο κοινός αγώνας, η κοινή μας δράση απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές που αντιμετωπίζουμε. Με τιμόνι λοιπόν σταθερό. Με γραμμή πάλης που όλοι ξέρετε ότι έχουμε, μπορούμε να φθάσουμε μέχρι το τέλος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η εικόνα μιλά από μόνη της! Δύναμή μας η απόφαση των πολλών(2023-02-21 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στον αγώνα υγειονομικών και εργαζομένων(2020-04-09 00:00:00.0)
Στη δράση με γνώμονα τις ανάγκες των εργαζομένων(2018-12-20 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για την υπεράσπιση της δράσης και λειτουργίας του(2018-11-20 00:00:00.0)
Δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς «ζωτικό χώρο»(2012-05-17 00:00:00.0)
Μαζί Ελληνες και μετανάστες εργάτες(2007-04-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ