Παρασκευή 5 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΘΙΟΠΙΑ
Ευθύνες στην «Boeing» «φωτογραφίζει» το προκαταρκτικό πόρισμα

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.--

«Αιχμές» για το εάν και κατά πόσον έγινε σωστά η επανεξέταση του συστήματος διαχείρισης πτήσης του αεροσκάφους «Βoeing 737 MAX» από την κατασκευάστρια εταιρεία άφησαν χτες Αιθίοπες αξιωματούχοι που ερευνούν τα αίτια συντριβής του ολοκαίνουριου αεροσκάφους «Boeing ΜΑΧ», που συνετρίβη στις 10 Μάρτη έξι λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα, σκοτώνοντας 157 επιβαίνοντες.

Η υπουργός Μεταφορών, Νταγκμαβίτ Μότζες, παρουσιάζοντας το πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας, τόνισε ότι οι πιλότοι της μοιραίας πτήσης της «Ethiopian Airlines» εκτέλεσαν «επανειλημμένα» τις διαδικασίες που περιέχονται στις οδηγίες της «Boeing», αποτυγχάνοντας να ανακτήσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους. Αιθίοπες ερευνητές συνέστησαν στη συνέχεια στην «Boeing» να επανεξετάσει το σύστημα διαχείρισης πτήσεων, αλλά και να πιστοποιήσουν ότι εξέτασαν επαρκώς όλα τα συναφή ζητήματα προτού επιτραπεί ξανά η πτήση των αεροσκαφών συγκεκριμένου τύπου. Ως εκ τούτου, το προκαταρκτικό πόρισμα συνιστά στο αμερικανικό μονοπώλιο αεροναυπηγικής «να επανεξετάσει το σύστημα διαχείρισης πτήσης του αεροσκάφους».

Ο Γερμανός αναλυτής σε θέματα πολιτικής αεροπορίας Ντέιβιντ Χας, μιλώντας χτες στο πρακτορείο ΑΡ, τόνισε πως το σημαντικό στο προκαταρκτικό πόρισμα είναι η διαπίστωση πως οι πιλότοι ακολούθησαν τις κατάλληλες διαδικασίες, εκτιμώντας ότι αυτό συνδέει την υπόθεση ακόμη περισσότερο με την πολύνεκρη συντριβή αεροσκάφους, τύπου «Βoeing 737 MAX8» της ινδονησιακής εταιρείας «Lion Air» τον περασμένο Οκτώβρη.

Το δυστύχημα των «Αιθιοπικών Αερογραμμών» σημειώνεται σε μία περίοδο ιδιαίτερης έξαρσης του ανταγωνισμού ανάμεσα στην αμερικανική «Boeing» και την ευρωπαϊκή «Airbus», καθώς διαγκωνίζονται μεταξύ τους για τον έλεγχο μεγαλύτερων τμημάτων της διεθνούς αγοράς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ