Παρασκευή 22 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Πολύμορφες πρωτοβουλίες για να μάθει κάθε εργαζόμενος τις αθλιότητες των εργατοπατέρων

...και στην ΕΛΒΟ στη Θεσσαλονίκη
...και στην ΕΛΒΟ στη Θεσσαλονίκη
Συνεχίζονται οι πολύμορφες παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς από συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, προκειμένου να αποκαλύψουν πλατιά στους εργαζόμενους τον πραγματικό ρόλο και τις στοχεύσεις της συνδικαλιστικής μαφίας στην ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Με περιοδείες, συσκέψεις και συνελεύσεις που πραγματοποιούν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, συζητούν με τους εργαζόμενους, αναδεικνύουν τη σημασία της μάχης απέναντι στις μεθοδεύσεις εργατοπατέρων και εργοδοσίας.

Απάντηση στις μεθοδεύσεις δίνει η μαζική συμμετοχή στα σωματεία

«`Η θα αφήσουμε την εργοδοσία και τα τσιράκια της να πιάσουν στασίδι στο συνδικαλιστικό κίνημα και να επιβάλουν τα "θέλω" τους για την αύξηση της κερδοφορίας τους ή θα περιφρουρήσουμε τις ζωές και τις ανάγκες μας. Ο μόνος τρόπος περιφρούρησης είναι η συμμετοχή και η οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία τους».

Το παραπάνω ήταν το βασικό στίγμα της συζήτησης που είχε χτες ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με εργαζόμενους στο παράρτημα του ΙΚΕΑ στον Κηφισό, όπου πραγματοποίησε εξόρμηση. Το σωματείο ενημέρωσε για όσα συνέβησαν στα συνέδρια ΟΙΥΕ και ΓΣΕΕ, για τα «έργα και τις ημέρες» των εργατοπατέρων, τη διαχρονική νοθεία και παρέμβαση των εργοδοτών για τον έλεγχο των συνδικάτων. Τα όσα ανέφεραν οι συνδικαλιστές πατούσαν στην ίδια την πείρα των εργαζομένων, όπως φάνηκε και από τις απαντήσεις που έδιναν γυναίκες που αναγκάζονται να κουβαλούν τρεις φορές το βάρος τους, νέοι εργαζόμενοι που δουλεύουν για ψίχουλα, άλλοι που πρέπει να κάνουν δύο και τρεις δουλειές για να τα φέρουν βόλτα, με εντατικοποίηση στο φουλ, δουλειά τις Κυριακές, όσα δηλαδή ζουν λίγο - πολύ το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου.

Από τη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας
Από τη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας
«Παλιός και νέος κυβερνητικός "συνδικαλισμός" σε ΓΣΕΕ και ΟΙΥΕ όχι μόνο δεν λένε κουβέντα για όλα αυτά, αλλά βάζουν και πλάτη και την τζίφρα τους στην πολύμορφη και καθημερινή βία που δεχόμαστε στους χώρους δουλειάς. Θέλουμε την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ - όχι ό,τι κι ό,τι - που να βελτιώνει το βιοτικό μας επίπεδο, να καλύπτει βασικές ανάγκες, δικαιώματα, άδειες μητρότητας κ.ά. Ολα αυτά που ΓΣΕΕ και ΟΙΥΕ τα αποκαλούν "ουτοπία" και μόνη τους έγνοια είναι πώς θα υπηρετούν καλύτερα την εργοδοσία. Γι' αυτό ξαμολάν διευθυντές, στελέχη και τσιράκια να μιλούν για πτώση του τζίρου, όταν τα κέρδη έχουν ανοδική πορεία απ' το δικό μας ξεζούμισμα. Οι εργαζόμενοι έχουμε διαφορές, διαφωνίες, αλλά έναν ισχυρό δεσμό: Την τάξη μας», είναι μερικά απ' όσα ειπώθηκαν χτες.

Για όλα τα παραπάνω ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 31/3, στις 11 π.μ., στα γραφεία του (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως).

Να στηριχθούν οι δυνάμεις που παλεύουν για συνδικάτα στα χέρια των εργαζομένων

Η αποστροφή των εργαζομένων σε συνδικάτα που λειτουργούν κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση της συνδικαλιστικής μαφίας στην ηγεσία της ΓΣΕΕ ήταν το βασικό κοινό χαρακτηριστικό των συζητήσεων που έγιναν χτες, κατά τη διάρκεια της περιοδείας κλιμακίου του Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής σε μεγάλο κατάστημα της Εθνικής στο κέντρο της Αθήνας.

Από την εξόρμηση στα ΙΚΕΑ στον Κηφισό...
Από την εξόρμηση στα ΙΚΕΑ στον Κηφισό...
Εργαζόμενοι ρώτησαν να μάθουν τι πραγματικά έγινε στην Καλαμάτα και τις επόμενες μέρες, σημειώνοντας ότι η εικόνα που παρουσιάζουν τα περισσότερα ΜΜΕ είναι είτε ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εμφανίζονται σαν τραμπούκοι, είτε βάζουν στο ίδιο τσουβάλι τους εργατοπατέρες με τις δυνάμεις που παλεύουν για συνδικάτα στα χέρια των εργατών, όχι των εργοδοτών.

Το κλιμάκιο αποκάλυψε τις μεθοδεύσεις της συνδικαλιστικής μαφίας, σημειώνοντας παράλληλα πως απάντηση σε αυτή την κατάσταση δεν είναι η αδράνεια και η μοιρολατρία, αλλά η ενεργή συμμετοχή στα συνδικάτα, η στήριξη των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, για να φύγουν οι εργατοπατέρες και οι εργοδότες από το συνδικαλιστικό κίνημα.

Εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς στη Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχες εξορμήσεις σε χώρους εργασίας πραγματοποιήθηκαν χτες και στη Θεσσαλονίκη, από σωματεία, Επιτροπές Αγώνα και συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Η Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου πραγματοποίησε εξόρμηση στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων. Επίσης πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις σε υπηρεσίες της ΔΕΗ από το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας στη Θεσσαλονίκη και στην «EPSILON NET» από το Σωματείο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής. Το Σωματείο Βιομηχανικού Επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας περιόδευσε σε «Μπάρμπα Στάθη», «Αθηναϊκή Ζυθοποιεία» και «Εδεσμα».

Οι εργαζόμενοι άκουγαν με ενδιαφέρον τους συνδικαλιστές, έχοντας άλλωστε πείρα από τα αποτελέσματα της υπονομευτικής στάσης των ηγεσιών του ΕΚΘ και της ΓΣΕΕ στους χώρους δουλειάς και τους κλάδους.

Συσκέψεις σωματείων και εργαζομένων στη Θεσσαλία

Συσκέψεις σωματείων και εργαζομένων και άλλες ενημερωτικές δράσεις πραγματοποιούνται και στη Θεσσαλία.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας οργάνωσε σύσκεψη στα γραφεία του. Ο πρόεδρος του ΕΚΛ, Τάσος Τσιαπλές, αναφέρθηκε σε όσα έγιναν στην Καλαμάτα, τονίζοντας ότι οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού «επιδίωκαν, με μεθόδους συνδικαλιστικής μαφίας, να μοιράσουν την τράπουλα, τα κουκιά, για να ξανακατσικωθούν στο σβέρκο των εργαζομένων». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες κραυγαλέες περιπτώσεις που αποδεικνύουν το όργιο νοθείας: Χαρακτηριστικά, στο νομό Λάρισας, τα Εργατικά Κέντρα Φαρσάλων και Ελασσόνας, ενώ είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα, εμφανίζονται... μαζικότατα. Στο ΕΚ Φαρσάλων εμφανίζονται 1.541 ψηφίσαντες, αυξημένοι κατά 527 σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, και στο ΕΚ Ελασσόνας εμφανίζονται 873 ψηφίσαντες, αυξημένοι κατά 119!

Στον Βόλο, μαζική ήταν η συμμετοχή συνδικαλιστών στη σύσκεψη που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο. Μιλώντας ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας» και αντιπρόσωπος στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, αναφέρθηκε και αυτός σε τρανταχτά παραδείγματα νοθείας εκ μέρους του εργοδοτικού συνδικαλισμού, τονίζοντας ότι και στη Μαγνησία «οι πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ έχουν πιαστεί με τη γίδα στο σβέρκο».

Μεταξύ άλλων:

-- Πριν λίγους μήνες, στο σωματείο «φαντομά» του γραμματέα του ΕΚ Βόλου (ΔΑΚΕ), παρουσίασαν ότι ψήφισαν μέσα σε 2 ώρες πάνω από 250 εργαζόμενοι, σε ένα ξενοδοχείο και μάλιστα... με αλφαβητική σειρά! Δηλαδή, σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα ψήφιζε ο κάθε εργαζόμενος και μάλιστα είχε φτιαχτεί και ουρά με βάση το επίθετο του καθενός!

-- Στις προηγούμενες αρχαιρεσίες στον Σύνδεσμο Εμποροϋπαλλήλων, ΠΑΣΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, σε συμφωνία με την εργοδοσία συγκεκριμένων σούπερ μάρκετ, έφερναν διευθυντές και εργαζόμενους με βανάκια των εταιρειών για να ψηφίσουν, χωρίς να έχουν πάρει αιτήσεις εγγραφής από κανέναν και με πληρωμένες τις συνδρομές τους...

-- Δίπλα στον διασπαστικό «Σύνδεσμο Μετάλλου» (ΔΑΚΕ), η ΠΑΣΚΕ έστησε νέο εργοδοτικό σωματείο - φάντασμα στον κλάδο («Σωματείο Μετάλλου»), ενώ υπάρχει εδώ και 100 χρόνια το Συνδικάτο Μετάλλου!

-- Στο Σωματείο Επισιτισμού, η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ αρνήθηκε να συμπεριλάβει στα μητρώα δεκάδες εργαζόμενους που είχαν μάλιστα πληρώσει και τη συνδρομή τους (τα λεφτά τους μια χαρά τα πήραν), γιατί δεν τους έβγαιναν τα κουκιά στις αρχαιρεσίες!

Στα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική σύσκεψη του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο τη μέρα που ήταν να αρχίσει το συνέδριο της ΓΣΕΕ, ενώ ακολούθησαν πολλές περιοδείες σε εργασιακούς χώρους. Μιλώντας στη σύσκεψη, ο Γ. Λιατίφης, πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Τρικάλων, αναφέρθηκε «στα έργα και τις ημέρες» του εργοδοτικού συνδικαλισμού στην περιοχή, ιδιαίτερα στις προσπάθειές του να μεθοδεύσει ένα νόθο συνέδριο στο ΕΚΤ.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε: Στο «Σωματείο Περιφερειακών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων», οι αρχαιρεσίες του οποίου έγιναν σε καφενείο, σε ορεινό χωριό 47 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα, εμφανίζονται να ψήφισαν 393 άτομα, βγάλανε 20 αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο... 5 από τους οποίους δεν είναι καν μέλη του Σωματείου! Στο γνωστό πλέον «Σωματείο Ξύλου και Οικοδομών», ψήφισαν μέσα σε δυο μέρες σε καφενείο στο Μεγαλοχώρι και σε κατάστημα στη Φαρκαδόνα 787 οικοδόμοι, εκλέγοντας 39 αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο! Αλλοι 235 οικοδόμοι ψήφισαν σε καφενείο στο Μικρό Κεφαλόβρυσο για «Σωματείο Οικοδόμων Διαλεκτού», και όλα αυτά όταν οικοδομική δραστηριότητα στο νομό Τρικάλων σχεδόν δεν υπάρχει!

Στην Καρδίτσα, μέλη του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου νομού Καρδίτσας περιόδευσαν σε χώρους δουλειάς στο Εμπόριο και σε σούπερ μάρκετ της πόλης. Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ αναφέρεται σε όσα αφορούν το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, δύο αντιπρόσωποι του οποίου (ΠΑΣΚΕ) συμμετέχουν στο συνέδριο. Μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Το Εργατικό Κέντρο στο τελευταίο συνέδριο, από όπου και εκλέχτηκαν οι αντιπρόσωποι αυτοί, αρνούνταν να παρουσιάσει τα πρακτικά αρχαιρεσιών των Σωματείων, όπως ζητούσε η ΔΑΣ, και μάλιστα έφερε και την αστυνομία, για να εμποδίσει να γίνει ο έλεγχος (...) Επιπλέον, 16 Σωματεία, που ελέγχονται από την πλειοψηφία του ΔΣ, δεν έχουν καταθέσει μέχρι και σήμερα τα πρακτικά των αρχαιρεσιών τους στο Πρωτοδικείο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλήθος καταγγελιών για τα... παραρτήματα της συνδικαλιστικής μαφίας(2019-04-17 00:00:00.0)
Επιδιώκει αποκλεισμό των ταξικών δυνάμεων για να προχωρήσει τις αθλιότητές της(2019-04-11 00:00:00.0)
Ζητούν βοήθεια... από αυτούς που πραγματικά υπηρετούν!(2019-03-19 00:00:00.0)
Συναγερμός απέναντι σε όσους θέλουν τα συνδικάτα παράρτημα της εργοδοσίας(2019-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ