Πέμπτη 21 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ
Επιδρομές και δολοφονίες από τις κατοχικές δυνάμεις

ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις εξακολουθούν να σφίγγουν τον κλοιό της βίας και της βαρβαρότητας σε βάρος των Παλαιστινίων τόσο στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη όσο και στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας. Στη Ραμάλα και τη Ναμπλούς της Δυτικής Οχθης Ισραηλινοί στρατιώτες στη διάρκεια εφόδων και επιχειρήσεων σκότωσαν τρεις νεαρούς Παλαιστίνιους ηλικίας 19 ετών (θεωρώντας τον υπεύθυνο για το θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών την περασμένη Κυριακή κοντά σε παράνομο εβραϊκό εποικισμό), 20 και 21 ετών. Νωρίτερα, βομβάρδισαν ξανά δεκάδες «στόχους» στη Λωρίδα της Γάζας προκαλώντας τον τραυματισμό αρκετών ατόμων και υλικές ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες.

Η ένταση της βίας των κατοχικών αρχών καταδικάστηκε χτες από τον Παλαιστίνιο υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ραμί Χαμντάλα, τονίζοντας ότι το Ισραήλ «σκόπιμα επιδεινώνει την άσχημη κατάσταση με τους φόνους Παλαιστινίων». Κάλεσε δε τη διεθνή κοινότητα να παράσχει προστασία στον Παλαιστινιακό λαό.

Τέλος, ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, έκανε δηλώσεις αναφορικά με το σάλο που προκαλούν οι προσπάθειες των ελληνικών εταιρειών ΣΤΑΣΥ ΑΕ και ΤΕΡΝΑ να συμμετάσχουν (με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης) στην «πράσινη γραμμή» επέκτασης του τραμ της Ιερουσαλήμ, που σχεδιάζεται να περάσει μέσα από κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Τόνισε ότι το σχετικό μεταφορικό έργο της υπό κατασκευή «πράσινης γραμμής» της Ιερουσαλήμ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, καθώς συνδέει παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς στην ανατολική πλευρά της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό είναι πιθανό, εάν τελικά προχωρήσει ένας τέτοιος σχεδιασμός, η Ελλάδα να συμπεριληφθεί στη «μαύρη λίστα» του ΟΗΕ με τις κρατικές εταιρείες που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ