Τετάρτη 20 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΔΑΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Εκδικητικές «παρατηρήσεις» σε εργαζόμενους

Την προκλητική στάση της εταιρείας «Waste Solutions» που διαχειρίζεται το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού (ΚΔΑΥ) καταγγέλλουν η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και η Σωματειακή της Επιτροπή στο ΚΔΑΥ.

«Ενώ το σωματείο έχει αποστείλει σχέδιο Σύμβασης και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις ώστε να βρεθεί επιτέλους μία λύση και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργατών, η εταιρεία απαντάει με αναίτιες γραπτές παρατηρήσεις σε εργαζόμενους, κρίνοντας την παραγωγικότητά μας σε καθήκοντα αλλότρια από αυτά που λέει η σύμβασή μας», αναφέρει η Ενωση στην ανακοίνωσή της. Προσθέτει ακόμα πως αναίτιες «παρατηρήσεις» έχουν γίνει σε εργαζόμενους απλά και μόνο επειδή έκαναν χρήση της κανονικής τους άδειας την Καθαρά Δευτέρα.

«Η πραγματική στόχευση της εταιρείας είναι η οργάνωση των εργαζομένων», σημειώνει το σωματείο και υπογραμμίζει πως ο εργολάβος αντιμετωπίζει εκδικητικά τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Καθόλου συμπτωματικά, η στάση αυτή της εργοδοσίας εκδηλώνεται σε μια περίοδο που έχουν ξεκινήσει συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ, ενώ οι «παρατηρήσεις» έρχονται σε συνέχεια πρόσφατης απόλυσης εργαζόμενου.

«Δηλώνουμε αποφασισμένοι πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά μας», τονίζουν η Ενωση και η Σωματειακή της Επιτροπή στο ΚΔΑΥ.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Καμία απόλυση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής. Συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού. Να σταματήσει ο απαράδεκτος μισθολογικός διαχωρισμός ανάμεσα σε παλιούς και νέους εργαζόμενους. Αμεση και αναδρομική καταβολή της απλήρωτης υπερωρίας και ενσωμάτωσή της στο μισθό. Επαναφορά του Βαριού και Ανθυγιεινού Ενσήμου. Υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ